MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Cursed: Όσα γνωρίζουμε για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης σεζόν

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix «Cursed» είχε ένα αγωνιώδες τέλος. Τι μένει να περιμένουμε τώρα;

Cursed
«Cursed»
Monopoli Team

Η δραματική σειρά φαντασίας «Cursed» μας παρουσίασε μέσα από ένα εναλλακτικό σύμπαν την εποχή του βασιλιά Αρθούρου, έναν κόσμο πανίσχυρων βασιλείων και καταπιεσμένων μαγικών πλασμάτων, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Λάνγκφορντ. Η κεντρική ηρωίδα Νίμουε χρησιμοποιεί τις ικανότητές της –και την Δύναμη του Ξίφους/Εξκάλιμπερ- για να νικήσει τους φανατικούς Κόκκινους Παλατινούς, που είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν το είδος της.

Είναι γεγονός πως η πρώτη σεζόν της σειράς τελείωσε βάναυσα, κορυφώνοντας την αγωνία και την απόγνωσή μας για τη συνέχεια. Θα υπάρξει όμως επόμενη; Και πόσο καιρό θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα; Ακολουθούν spoilers και εικασίες για μια ενδεχόμενη δεύτερη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆβαταρ: 8 πράγματα που ξέρουμε για τη νέα live action σειρά του Netflix12.09.2018

Το αγωνιώδες τέλος που δεν έδωσε απαντήσεις
Cursed

Ο Μέρλιν

Η σειρά προς το παρόν έκλεισε με την Νίμουε πληγωμένη από βέλη να βυθίζεται στον φαινομενικά υγρό της τάφο, ενώ ο Μέρλιν (Gustav Skarsgård) επανέκτησε τη μαγεία του λίγο προτού ξεφύγει.

Πέθανε όμως στ’ αλήθεια η Νίμουε; Θα γίνει αποδεκτός ο Μοναχός που Κλαίει  (ή αλλιώς ο μελλοντικός Σερ Λάνσελοτ) από τα ξωτικά-Φέι; Και ποια είναι η επόμενη κίνηση της αδερφής Ίριδας; Αν υπάρξει δεύτερος κύκλος για να μας λύσει τις απορίες, η αναμονή θα είναι μάλλον μεγάλη.

«Ελπίζω απλά να δούμε μια δεύτερη σεζόν», είπε ο Skarsgård.

«Κυρίως επειδή είμαι περίεργος να δω τι θα συμβεί στον Μέρλιν και στους άλλους χαρακτήρες. Το 10ο επεισόδιο μας άφησε σε τεράστια αγωνία, και θέλω απλά να μάθω τι θα συμβεί μετά».

«Στο τέλος πολλοί χαρακτήρες κρέμονται από ένα σκοινί, και κυριολεκτικά και μεταφορικά», συμφώνησε η Λάνγκφορντ.

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Ο Αρθούρος

Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για νέα επεισόδια, ξέφυγε από τον συνδημιουργό της σειράς Φρανκ Μίλλερ πως είχε ήδη δρομολογηθεί αναζήτηση τοποθεσιών για νέες σεζόν.

«Ανυπομονώ να βρεθώ πάλι πίσω σε εκείνα τα αρχαία δέντρα», είπε για τη βασική δασώδη τοποθεσία των γυρισμάτων του πρώτου κύκλου της σειράς.

Παρόμοιο ενθουσιασμό για τη συνέχεια της σειράς παρουσιάζουν και όλοι οι ηθοποιοί. «Στο δέκατο επεισόδιο σκέφτηκα “Ουάου, ενδεχομένως αυτός ο κόσμος μόλις τώρα να ξεκινάει”», είπε ο Devon Terrell, στο ρόλο του Βασιλιά Αρθούρου.

«Ήταν το αγαπημένο μου επεισόδιο μόλις το διάβασα», συμπλήρωσε. «Νομίζω πως όλα έβγαλαν νόημα στο τέλος».

Πιθανές καθυστερήσεις στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν
Cursed

H ηθοποιός Κάθριν Λόνγκφορντ έκανε μαθήματα ξιφομαχίας για να κάνει πιο ρεαλιστικές τις μάχες της Νίμουε

Προς το παρόν παραμένει άγνωστη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πρεμιέρας στο Netflix, αν και δεν αναμένεται πολύ σύντομα. Οι συνθήκες λόγω του κορονοϊού πιθανόν να καθυστερήσουν τα γυρίσματα -δεδομένου φυσικά ότι υπάρχουν και ολοκληρωμένα σενάρια.

Ένας ακόμη λόγος καθυστέρησης θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός μόνο μυθιστορήματος Cursed, προς το παρόν τουλάχιστον, από τους Tom Wheeler και Φρανκ Μίλλερ. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου και οι συγγραφείς είναι επίσης οι δημιουργοί της σειράς. Γενικότερα πάντως, το πιθανότερο είναι πως η συνέχεια θα καθυστερήσει σημαντικά.

Υπαινιγμοί πλοκής για τη συνέχεια

Η Αδερφή Ίρις

Ο Wheeler έκανε νύξη για μία νέα ενδεχόμενη ιστορία στη συνέχεια του βιβλίου, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Μίλλερ.

«Είμαι αιώνιος θαυμαστής του Φρανκ Μίλλερ, και η συνεργασία αυτή ήταν η πιο απίθανη επιθυμία μο», δήλωσε. «Είμαι τόσο ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του, και για την ιδέα του να συμμαχήσει η Αδερφή Ίρις με έναν στρατό δολοφόνων-παιδιών (κάτι που οπωσδήποτε θα μπει στο δεύτερο βιβλίο)».

Θα μπορούσαμε ίσως επιπλέον να περιμένουμε την επιστροφή της Νίμουε (με πιθανή διάσωση από την Μοργκάνα και τον Μέρλιν), την ένωση του Μοναχού που κλαεί-Λάνσελοτ με τα Φέις, και φυσικά συνεχείς μάχες των ξωτικών με περισσότερους ακόμα εχθρούς. Και ας μην ξεχνάμε τις προσδοκίες για μια εξέλιξη των ηρώων πιο κοντινή με τον κόσμο του Αρθούρου.

 «Δεν ήθελα να δημιουργήσω μια ερμηνεία χωρίς προσανατολισμό. Ήθελα να διαλέξω μια κατεύθυνση, με στιγμές που τον έκανα ευάλωτο, με στιγμές που τον έκανα να αισθάνεται πως γίνεται ηγέτης. Και είναι μόλις η αρχή ενός πραγματικά μεγάλου ταξιδιού», είπε ο Terrell για τον ρόλο του Άρθουρ.

Οι ηθοποιοί της δεύτερης σεζόν Cursed

Αν και φαινομενικά νεκρή, οι προσδοκίες για την επιστροφή της «Μάγισσας-Λύκου» Νίμουε είναι υψηλές, με τις μαγικές της δυνάμεις ενδεχομένως να τη σώζουν από τον υγρό της τάφο.

Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς της πρώτης σεζόν αναμένεται επίσης να επιστρέψουν, όπως ο Gustav Skarsgård, ο Devon Terrell, η Emily Coates, ο Matt Stokoe, η Shalom Brune-Franklin και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, λογικά ο Peter Mullan δε θα επιστρέψει, με τον Πατέρα Κάρντεν να πεθαίνει στο τέλος της πρώτης σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Σκληρή κριτική κατά της σειράς του Netflix για ανακρίβειες στην 4η σεζόν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b