MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάνος Καζαμίας: 10 + 1 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηθοποιό

Από την sold-out παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια» στο πλευρό του Βασίλη Μπισμπίκη, στην πετυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!» στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου. Πόσο καλά γνωρίζουμε τον ηθοποιό Μάνο Καζαμία;

Ευδοκία Βαζούκη | 13.11.2020

Μέχρι λίγο πριν τη επιβολή του lockdown συμμετείχε στο «Άνθρωποι και ποντίκια», μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις των δύο τελευταίων ετών. Αυτή την περίοδο τον απολαμβάνουμε τουλάχιστον τηλεοπτικά, καθώς πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!» και μάς χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου στον ρόλο του Φίλη.

Ας γνωρίσουμε τον ηθοποιό λίγο καλύτερα:

1. Γεννήθηκε στα Κάτω Πετράλωνα, όπου έμεινε μέχρι τα 25. Πλέον ζει στα Σεπόλια.

2. Η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από τα παιδικά του χρόνια είναι το παιχνίδι με τους φίλους στη γειτονιά. Τότε που δεν περνούσαν πολλά αυτοκίνητα και υπήρχαν αλάνες για να παίζει με τα άλλα παιδιά.

3. Το επίθετό του προέκυψε από ένα παρατσούκλι, από τον προπάππο του που έλεγε τα μερομήνια. Τον φώναζαν Καζαμία και όταν έγινε η δημογραφία είχε ξεχαστεί το πραγματικό του επίθετο και δηλώθηκε ως Καζαμίας.

Στις “Αγριες Μέλισσες” ο Μάνος Καζαμίας είχε μια guest εμφάνιση ως ο πρώτος ξάδερφος του Κλεομένη, ο οποίος τον βοήθησε να πουλήσει τα χωράφια του

4. Το «μικρόβιο» της υποκριτικής ριζώθηκε μέσα του στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Σκέφτηκε ότι θέλει να είναι ένας άνθρωπος που θα πηγαίνει για δουλειά και θα νιώθει χαρά, όχι κάποιος που απλώς θα εργάζεται. Η υποκριτική του άρεσε και όταν ξεκίνησε του φάνηκε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Σπούδαζε κρυφά από τους δικούς του, δεν το γνώριζε κανείς και τους το ανακοίνωσε στο τρίτο έτος όταν πήρε την πτυχιακή. Έπαθαν σοκ γιατί δεν το γνώριζαν καν.

5. Το ντεμπούτο του στο σανίδι το έκανε στην πρώτη σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, τον οποίο αγαπάει πολύ και του αρέσει πολύ να συνεργάζεται μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελέτης Ηλίας: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον ηθοποιό12.09.2018

6. Στην sold out παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια», που συμμετέχει, ως ομάδα ανέπτυξαν έναν άλλο κώδικα υποκριτικής, κάνοντας έρευνα, καταγραφή και βλέποντας τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες. Αυτό είναι κάτι που απολαμβάνει πραγματικά σε αυτή τη δουλειά και του δίνει την αίσθηση ότι αναπνέει ως καλλιτέχνης.

Ο Μάνος Καζαμίας έχει παίξει και στην τηλεοπτική σειρά “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”

7. Αφορμή για τη συμμετοχή του στις «Άγριες μέλισσες» και στην κωμική σειρά «Παρουσιάστε» είναι ένα πρόσωπο, η Μιράντα Ροστάντη που του έδωσε την ευκαιρία να περάσει και στον χώρο της τηλεόρασης. Παρ’ όλα αυτά, η αναγνωρισιμότητα δεν είναι κάτι που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του, οι άνθρωποι της γειτονιάς του είναι πολύ χαρούμενοι όταν τον συναντούν και δεν προβληματίζεται αν κάποιες φορές τον χαιρετούν με οικειότητα στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλης Μπισμπίκης: Θα ήθελα να είμαι αναρχικός, αλλά δεν μπορώ12.09.2018

8. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ρόλος που θα ήθελε να ερμηνεύσει στο μέλλον. Πιστεύει ότι κάθε ρόλος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και τον ενδιαφέρει απλώς να υπάρχει η πρόκληση και το στοίχημα του αποτελέσματος.

9. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο διαβάζει, βρίσκεται με τους φίλους του, γυμνάζεται, πηγαίνει θέατρο ή κινηματογράφο, ασχολείται με την κηπουρική.

10. Μία «περίεργη» συνήθειά του είναι ότι θέλει κάθε μέρα να ξαπλώνει σε καθαρά και σιδερωμένα σεντόνια.

11. Οι φίλοι του λένε «κλασικός Μάνος» κάθε φορά που τους κάνει πλάκα ή τους τη «λέει» με τον δικό του τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Μάνος Καζαμίας πρωταγωνιστεί στην σειρά «Παρουσιάστε» του ANT1, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, καθώς και στην παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια» στον νέο Τεχνοχώρο Cartel, που προσωρινά είναι σε παύση λόγω των νέων μέτρων.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b