MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Απολύεσαι, Τραμπ”: Το Χόλυγουντ αντιδρά στην νίκη του Τζό Μπάιντεν

Για μήνες, οι celebrities χρησιμοποιούσαν τα social media με σκοπό να ενθαρρύνουν τους followers τους να ψηφίσουν. Τώρα που οι αμερικανικές εκλογές (επιτέλους!) τελείωσαν, δεν γινόταν να μην αντιδράσουν.

Ο Τραμπ έχασε και το Χόλιγουντ αντιδρά
Ο Τραμπ έχασε και το Χόλιγουντ αντιδρά
Monopoli Team

Μετά από τέσσερις (εφιαλτικές θα έλεγε κανείς) ημέρες έχουμε επιτέλους έχουμε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Υπάρχουν ψηφοδέλτια που ακόμα δεν έχουν προσμετρηθεί, αλλά μαθηματικά, και μετά την νίκη της Πενσυλβάνια, ο επίσημος νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ είναι ο Τζο Μπάιντεν, κάτι που σημαίνει ότι Τραμπ δεν θα είναι πια πρόεδρος των ΗΠΑ.

Για μήνες, οι celebrities χρησιμοποιούσαν τα social media με σκοπό να ενθαρρύνουν τους followers τους να πάνε να ψηφίσουν. Έτσι, δεν γινόταν να μην αντιδράσουν στο πολύ σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

Lady Gaga

Η πολιτική στάση της Lady Gaga ήταν πάντα ξεκάθαρη -ιδίως οι απόψεις της για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Η τραγουδίστρια όμως ενέτεινε τις ακτιβιστικές της δράσεις την εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Μάλιστα, στις 30 Οκτωβρίου, η Gaga κυκλοφόρησε ένα pro-voting PSA, στο οποίο δώριζε μια σειρά από τα πιο χαρακτηριστικά της κοστούμια, λέγοντας στους θαυμαστές της: «Ας είμαστε ειλικρινείς, ξέρετε ποιον ψήφισα», εννοώντας φυσικά τον Τζο Μπάιντεν.

Έτσι, ο ενθουσιασμός της ήταν εμφανής, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Τζο Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις και ο αμερικανικός λαός μόλις έδωσαν στον κόσμο μία από τις μεγαλύτερες πράξεις καλοσύνης και γενναιότητας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Μόνο αγάπη για τον νέο μας πρόεδρο και για την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο” έγραψε στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Lady Gaga αναβιώνει εμβληματικές εμφανίσεις της σε βίντεο για τις αμερικανικές εκλογές12.09.2018

Billie Eilish

Η Billie Eilish, αν και είναι μόνο 18 χρονών, έδειξε την υποστήριξή της προς τον Μπάιντεν, δίνοντας μία δυναμική ομιλία κατά του Trump στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο. “Δεν χρειάζεται να σας πω πως τα πράγματα είναι χαοτικά” είπε. “Ο Τραμπ καταστρέφει την χώρα μας και όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Όλοι πρέπει να ψηφίσουμε σαν η ζωή μας και ο κόσμος να εξαρτώνται από αυτήν την ψήφο -γιατί όντως εξαρτώνται”.

Η νεαρή τραγουδίστρια γιόρτασε επίσης την νίκη του Μπάιντεν, ανεβάζοντας στόρι στον λογαριασμό της στο Instagram. Η Eilish άναψε κεράκια και έγραψε “Ναι! Κερδίσαμε!”, μοιράζοντας στην συνέχεια ένα meme κατά του Τραμπ, για τον οποίο έγραψε ότι δεν θα της λείψει καθόλου.

Barba Streisand

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Barba Streisand εμφανίστηκε σε αρκετές ομιλίες του Biden, και τον Ιούλιο ανέφερε πως ο Trump είναι “ακατάλληλος διανοητικά και ηθικά” και “επικίνδυνος για την υγεία μας”. Συνέχισε “Ο Donald Trump μας απογοήτευσε και δεν μπορούμε να επιβιώσουμε για ακόμη 4 χρόνια με την ανικανότητα που μας έκανε να νιώσουμε. Ο Biden θα ακούει τους ανθρώπους αντί να τους αντιμετωπίζει με όπλα. Το μόνο που θέλουν είναι δικαιοσύνη. Είναι τόσο απλό”.

Έτσι, όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Μπάιντεν η τραγουδίστρια έγραψε στο Twitter: “Συγχαρητήρια στον Μπάιντεν, την Χάρις και την αγαπημένη μας χώρα. Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα κέρδισαν” μαζί με ένα τραγούδι.

Cardi B

Παρ’ όλο που η Cardi B είχε πρόθεση να ψηφίσει τον Bernie Sanders, έδειξε την υποστήριξη της για την εκστρατεία του Biden. Πήρε ακόμα και συνέντευξη από τον δημοκρατικό υποψήφιο για το Elle, λέγοντας: “Έχω μία ολόκληρη λίστα πραγμάτων που θέλω να κάνει ο επόμενος πρόεδρος μας για εμάς. Αλλά πρώτα θέλω τον Trump έξω από τον Λεύκο Οίκο”.

Για την νίκη του Μπάιντεν ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, γράφοντας “Το ήξερα! Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα μου”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I knew it !!!! I’m so happy ! Great way to start my day !!Congrats BIDENXKamala!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cardi B (@iamcardib) στις

Jennifer Aniston

Ενώ ήδη είχε πάει να ψηφίσει, η Άνιστον έγραψε στα social media πως υποστήριξε τον Μπάιντεν και την Χαρις. Έγραψε: “Όλο αυτό δεν αφορά έναν υποψήφιο ή ένα θέμα, αλλά αφορά το μέλλον αυτής της χώρας και του κόσμου. Ψηφίστε για ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, για την αγάπη και για την αξιοπρέπεια. Υ.Γ Δεν είναι αστείο να ψηφίσεις τον Kanye. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Παρακαλώ ψηφίστε υπεύθυνα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι να δούμε στην τηλεόραση το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου12.09.2018

Έτσι, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ανέβασε ένα βίντεο με την ανακοίνωση της είδησης και έγραψε: “Σήμερα είναι μια καλή μέρα! Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Time to move FORWARD. Thank you for this @vanjones68. ????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston) στις

Mindy Kaling

Πανηγυρίζοντας την απόφαση του Biden να επιλέξει την Harris για υποψήφια αντιπρόεδρό του, κάνοντάς την την πρώτη έγχρωμη υποψήφια για αυτό το αξίωμα, η Kaling είχε γράψει στο Instagram: “Έχει υπάρξει ποτέ πιο χαρούμενη μέρα; Για όλη την χώρα, εννοείται, αλλά κυρίως για τις έγχρωμες και Ινδές αδερφές μου. Ποτέ δεν πιστεύαμε πως κάποια σαν εμάς θα είχε μία τόσο υψηλή θέση στον Λευκό Οίκο… Νιώθω γεμάτη ελπίδα και ενθουσιασμό. Ευχαριστώ πολύ Joe Biden. Ας το κάνουμε!”

Όπως, λοιπόν, ήταν φυσικό όταν αποφασίστηκε η νίκη του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις, η Κάλινγκ έσπευσε να γιορτάσει στο Twitter. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία της Καμάλα Χάρις, έγραψε: “Κλαίω και αγκαλιάζω την κόρη μου: Κοίτα μωρό μου μοιάζει με εμάς”.

Jordan Peele

Από όλες τις απαντήσεις των διασημοτήτων, όμως, η πιο αποστομωτική ήταν εκείνη του Jordan Peele, του σκηνοθέτη που αγαπήσαμε μέσα από το “Get Out”. Ο σκηνοθέτης, λοιπόν, tweetαρε απλά “Απολύεσαι” και η φράση δεν άργησε φυσικά να γίνει viral.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Οι άνθρωποι κάτω από τις σκάλες”: Remake του εμβληματικού θρίλερ των 90s από τον Τζόρνταν Πιλ12.09.2018

Στον αντίποδα, οι υποστηρικτές του Donald Trump

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι Ρεπουμπλικάνοι celebrities που δεν χάρηκαν καθόλου με την ήττα του Trump.

Isaiah Washington

Το πρώην αστέρι του Grey’s Anatomy, Isaiah Washington, εγκατέλειψε το Δημοκρατικό Κόμμα το 2019, λέγοντας ότι υπήρξε «θυσία, κίνδυνος και ποινή» για το γεγονός αυτό. Εκείνη την περίοδο, είπε ότι δεν ήταν σίγουρος για το ποιον θα ψηφίσει, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες δημοσίευσε memes υπέρ του Trump στη σελίδα του στο Instagram, σχολιάζοντας τον διορισμό της Amy Coney Barratt στο Ανώτατο Δικαστήριο ως “δικαιοσύνη. #MAGA. ”

Παρ’ όλ’ αυτά όταν ανακοινώθηκε η ήττα του Τραμπ αρκέστηκε στο να ανεβάσει ένα στόρι με μία σημαία που γράφει “Τραμπ 2020, τέλος στα ψέματα”. Ελπίζουμε μόνο να μην ανήκει στους υποστηρικτές του Τραμπ που θεωρούν “στημένο” το αποτέλεσμα…

Stacey Dash

Το αστέρι της ταινίας Clueless, Stacey Dash έχει υποστηρίξει τον Trump για αρκετά χρόνια και χρησιμοποιεί τα hashtag “#MAGA” και “Women For Trump” στο βιογραφικό της στο Twitter. Είχε δηλώσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα το 2018, αλλά αργότερα απέσυρε την υποψηφιότητά της, ενώ προηγουμένως ισχυρίστηκε πως είχε μπει στην «μαύρη λίστα» του Χόλιγουντ για τις πολιτικές της απόψεις.

Όταν, λοιπόν, μαθεύτηκε ότι και επίσημα ο Τραμπ δεν θα είναι πια πρόεδρος των ΗΠΑ η ηθοποιός αρκέστηκε να ξαναδημοσιεύσει ένα παλιό της tweet, στο οποίο γράφει: “Θα το λέω ξανά και ξανά, αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι σκάκι του αιώνα”.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b