MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Οι Μάγισσες»: Η ταινία προσβάλλει τα άτομα με αναπηρία; – Τι λέει η Warner Bros.

Το στούντιο λέει ότι «λυπάται» για τυχόν προσβολές που προκάλεσε η ταινία με την Αν Χάθαγουέϊ στην κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Monopoli Team

Ένας εκπρόσωπος της Warner Bros μετέφερε την θλίψη των στούντιο για το ότι η ταινία «Μάγισσες» προκάλεσε αντιδράσεις από την κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αν Χάθαγουεϊ αποκάλυψε το απόλυτα…τρομακτικό λουκ της στις «Μάγισσες»12.09.2018

Οι αντιδράσεις

Η Βρετανίδα κολυμβήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων, Amy Marren έγραψε στο Twitter: «Warner Bros, σκεφτήκατε καθόλου το πώς αυτή η αναπαράσταση των διαφορών στα άκρα θα επηρέαζε την κοινότητα ατόμων με αναπηρίες;»

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις διασκέυασε το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ στην ταινία με πρωταγωνίστριες την Αν Χάθαγουεϊ και την Οκτάβια Σπένσερ και με αυτόν τον τρόπο διαφοροποίησε την φυσιογνωμία των χαρακτήρων. Οι μάγισσες εμφανίζονται στην ταινία του με τρία δάχτυλα στα χέρια, που μοιάζει με ανωμαλία των άκρων, αλλιώς γνωστή ως «split hand». Οι μάγισσες στο βιβλίο του Νταλ περιγράφονται με πέντε δάχτυλα.

Η συνήγορος ατόμων με αναπηρίες Shannon Crossland δήλωσε ότι η ταινία «δεν αποτελεί καλή μεταφορά του αρχικού μυθιστορήματος που γράφτηκε από τον Νταλ», προσθέτοντας, «Είναι αυτό το είδος μηνύματος που θέλουμε να λάβει η επόμενη γενιά; Το να έχεις τρία δάχτυλα είναι ένα χαρακτηριστικό μάγισσας; Είναι μια εξαιρετικά καταστροφική απεικόνιση. Η αναπηρία δεν πρέπει να σχετίζεται με το κακό, την ανωμαλία, την αηδία, τον φόβο ή τα τέρατα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τhe Witches»: 8 πράγματα που δεν ξέραμε για την πρώτη μεταφορά της θρυλικής ταινίας των 90s12.09.2018

Η απάντηση του στούντιο

Ένας εκπρόσωπος της Warner Bros δήλωσε ότι το στούντιο «λυπάται βαθιά όταν έμαθε ότι η απεικόνιση των φανταστικών χαρακτήρων στην ταινία αναστάτωσε τα άτομα με αναπηρίες» και «εξέφρασε τη λύπη του για τυχόν αδικήματα που προκλήθηκαν». «Προσαρμόζοντας την αρχική ιστορία, συνεργαστήκαμε με σχεδιαστές και καλλιτέχνες για να βρούμε μια νέα εικόνα των νυχιών που μοιάζουν με γάτας, όπως περιγράφονται στο βιβλίο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας οι θεατές να αισθανθούν ότι τα φανταστικά, μη ανθρώπινα πλάσματα προορίζονται να αντιπροσωπεύσουν άτομα με αναπηρίες».

Ο επίσημος λογαριασμός των Παραολυμπιακών Αγώνων σημείωσε: «Η αναπηρία δεν είναι τρομακτική. Οι διαφορές πρέπει να τιμώνται και η αναπηρία πρέπει να απενεχοποιηθεί».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b