MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

#TaylorIsFree: Η Τέιλορ Σουίφτ είναι “ελεύθερη” και το Twitter γιορτάζει

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι επισήμως “ελεύθερη” από την νομική διαμάχη της με τον μάνατζερ και φίλο του Τζάστιν Μπίμπερ, Σκούτερ Μπράουν, και φυσικά το Twitter γιορτάζει!

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τον Αύγουστο του 2019, η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της τραγούδια ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο των δικαιωμάτων των τραγουδιών της. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό που πρόκειται να κάνω», είχε πει η τραγουδίστρια σε μια εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή Good Morning America, προσθέτοντας ότι η ηχογράφηση θα γίνει από τον Νοέμβριο του 2020, όταν θα της επιτραπεί και νόμιμα η ηχογράφηση αυτή.

Προφανώς, οι θαυμαστές της Swift δεν ξέχασαν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Από την 1η Νοεμβρίου, λοιπόν, το hashtag #TaylorIsFree έγινε viral στο Twitter, καθώς οι θαυμαστές της τραγουδίστριας γιορτάζουν το γεγονός ότι τώρα είναι ελεύθερη να ηχογραφήσει τη μουσική της και ανυπομονούν για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Η διαμάχη για τα δικαιώματα των τραγουδιών της Taylor Swift

Η επανεγγραφή των τραγουδιών θα διευθετήσει μια μακροχρόνια διαφωνία σχετικά με την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων της μουσικής της. Τα δικαιώματα όλων των άλμπουμ της από το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Taylor Swift» (2006) έως το «Reputation» (2017) πουλήθηκαν από την προηγούμενη δισκογραφική της τραγουδίστριας, Big Machine, στον κυνηγό ταλέντων Scooter Braun, φίλο και μέντορα του Τζάστιν Μπίμπερ.

«Δεν ενημερώθηκα για την αγορά των δικαιωμάτων των τραγουδιών μου από τον Scooter Braun μέχρι να το ακούσω από τις ειδήσεις», είχε γράψει η Τέιλορ Σουίφτ σε μια δημοσίευση στο Tumblr όταν έγινε γνωστό το συμβάν.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν η αδιάκοπη χειραγώγηση και ο εκφοβισμός που έχω λάβει από αυτόν τον άνθρωπο εδώ και χρόνια». Η Σουίφτ είπε επίσης ότι ο Braun, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Big Machine, Scott Borchetta, την εμπόδισαν να τραγουδήσει τις παλιές της επιτυχίες στις συναυλίες της τον ίδιο χρόνο, δηλώνοντας: «Δεν μου επιτρέπεται να ερμηνεύσω παλιά μου τραγούδια στην τηλεόραση μέχρι το επόμενο έτος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Taylor Swift σπάει ρεκόρ στα charts με το «Folklore»12.09.2018

Η Σουίφτ είναι ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαμάχης μεταξύ καλλιτεχνών και των δισκογραφικών εταιριών τους σχετικά με την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων των τραγουδιών που ερμηνεύουν, ζήτημα αρκετά κοινό στη μουσική βιομηχανία. Ο Κάνιε Γουέστ μίλησε επίσης για αυτό το θέμα νωρίτερα φέτος καθώς δημοσίευσε τα συμβόλαιά του με τις δισκογραφικές εταιρίες Roc-A-Fella, Def Jam Recordings και Universal Music Group.

Δείτε μερικά από τα tweets με το hashtag #TaylorIsFree παρακάτω

“Ιδιοκτησία της Τέιλορ Σουίφτ #TaylorIsFree” έγραψε μία χρήστης του Twitter.

“Φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα έχει το γεγονός ότι η Τέιλορ θα ηχογραφήσει ξανά το άλμπουμ αυτό” είπε ένας άλλος, μιλώντας φυσικά για το πολυβραβευμένο “1989”.

“…Φανταστείτε την 30χρονη Τέιλορ να τραγουδά τα τραγούδια που έγραψε η 15χρονη Τέιλορ. Ήδη κλαίω!” έγραψε η Μάντισον ΜακΛάφλιν, ηθοποιός που έγινε γνωστή από την εφηβική σειρά “Arrow”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Μουσικά Νέα
MuSifanto 2026: Το 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής φέρνει “μουσική για όλους” στη Σίφνο
Μουσικά Νέα
CHÓRES και Πέτρος Κλαμπάνης φέρνουν τα τραγούδια του Ιονίου στο σήμερα
Μουσικά Νέα
Οι Kneecap (ξανά) στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Η ανάρτηση για τις επιθέσεις στο Μπέλφαστ
Μουσικά Νέα
Chris Isaak: Class of ’88
Μουσικά Νέα
Ο ΛΕΞ ξεκινά τη μεγαλύτερη περιοδεία του σε Ελλάδα και Κύπρο
Μουσικά Νέα
«Τζούρα Ελευθερίας»: Το πιο ανέμελο τραγούδι αυτού του καλοκαιριού από Καραπατάκη-Ντάντο
Αφιέρωμα
Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Μουσικά Νέα
Ο French Fry κυκλοφόρησε το πρώτο του album “Quit Your Job!”
Μουσικά Νέα
Έλλη Πασπαλά και David Lynch special guests των Raining Pleasure στο αφιέρωμα για τον Χατζιδάκι στο Ηρώδειο