MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Family Weekend: 8 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου γίνεται…οικογενειακή υπόθεση, παρέχοντας ενδιαφέρουσες ευκαιρίες διασκέδασης και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους!

Τέσσερεις εποχές
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Τέσσερεις εποχές, του Βιβάλντι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το αριστουργηματικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι, «Τέσσερις Εποχές» από τους Patari Project, ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα και απευθύνεται σε κοινό από 6 έως…96 ετών.
Ημέρα και ώρα: Από Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11:00
Είσοδος: €12, €15 Φοιτητικό, παιδικό: €10
Τοποθεσία: Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
Εισιτήρια:
nationalopera.gr / ticketservices.gr / tickets.public.gr
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Η Βασίλισσα των Πάντων, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου
Family Weekend

Η Βασίλισσα των Πάντων

Η βρεφική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των Πάντων» ανεβαίνει στην αίθουσα «Πολυχώρος» της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία του αγαπημένου κωμικού Λάμπρου Φισφή. Η παράσταση απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους. Η Βασίλισσα των Πάντων ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε ένα κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μαγικά μέρη με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες.
Ημέρα και ώρα:
Από Κυριακή 1 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, 14:00 & 15:30
Είσοδος:
€ 8 (βρέφη, παιδιά, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα), € 10 (ενήλικες)
Τοποθεσία: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
Τηλ.: 2107282554
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 Ο Γιάννης και το Πεύκο, στο Θέατρο 104

Ο Γιάννης και το Πεύκο

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει στο Θέατρο 104 τη θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο». Το έργο βασίζεται στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 3-10 ετών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιείται το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία «χτίζεται» σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών. Αυτό γίνεται μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομο Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.), κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.
Ημέρα και ώρα: Από Κυριακή 1 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00
Είσοδος: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (ατέλεια, ομαδικό για κρατήσεις άνω των 5 ατόμων)
Τοποθεσία: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλ.: 210 3455020
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω, στο open plan του Φεστιβάλ Αθηνών Family Weekend

Το Open Plan του Φεστιβάλ επεκτείνει τις δράσεις του και προσκαλεί τους μικρούς θεατές να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό παραμύθι για παιδιά 5-9 ετών, «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω». Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant και στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη.
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 12:00 & Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 12:00
Είσοδος: ελεύθερη
Τοποθεσία: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Θουκυδίδου 13, Πλάκα στις 31 Οκτωβρίου και Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα στη 1 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Victoria Square Project, στην Πλατεία Βικτωρίας

Σε παιδιά και νέους ηλικίας 4-20 ετών απευθύνεται το Victoria Square Project, καλώντας τους να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα έμπνευσης και ενδυνάμωσης. Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο θα γνωρίσουν μέσα από τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες το σύγχρονο κόσμο της τέχνης. Το πρόγραμμα εμπεριέχει εικαστικά εργαστήρια, θεωρητικές διαλέξεις, επισκέψεις σε εργαστήρια καλλιτεχνών, μουσεία, εκθέσεις και δημιουργικό παιχνίδι, στοχεύοντας στην εξοικείωση με την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας.
Ημέρα και ώρα: Σάββατα και Κυριακές στις 12:00-20:00
Είσοδος:
Ελέυθερη
Τοποθεσία:
Ελπίδος 13, 104 34 Αθήνα
Τηλ.: 21 3044 2783
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΣΙΝΕΜΑ

Σαν το σκύλο με τη γάτα 3

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι πετύχει τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. H ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός για όλους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στόχος της δράσης «Αθλητισμός για Όλους» είναι η ενθάρρυνση και η συμμετοχή παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό. Εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και ψυχαγωγικές αθλητικές δραστηριότητες καθοδηγούν τα παιδιά στην περαιτέρω ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο δημιουργικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για παιδιά 6-12 ετών και τους συνοδούς τους.
Ημέρα και Ώρα: Κυριακή 1/11/2020, 11:00-13:00
Είσοδος: Ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Τοποθεσία: Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Έως 10 συμμετοχές ανά ώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Mini Handball, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα παιδιά θα γνωρίσουν το ομαδικό ολυμπιακό άθλημα της χειροσφαίρισης ή χάντμπολ. Για παιδιά 6-13 ετών, όπου για ηλικίες 6-9 ετών η συμμετοχή είναι στις 13:00-14:00 και για 10-13 ετών στις 14:00-15:00. Θα πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο της δραστηριότητας.
Ημέρα και Ώρα: Κυριακή 1/11/2020, 13:00-15:00
Είσοδος: Ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Τοποθεσία: Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Έως 8 συμμετοχές ανά ώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε ποια ηλικία είναι έτοιμο το παιδί μας να πάει μόνο του στο σχολείο;12.09.2018

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b