MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
  Anthropause: Έκθεση στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
  Από 20/10/2020 έως 31/01/2021
  Inferno-Purgatorio-Paradiso: Έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου στην γκαλερί «7»
  Από 10/11/2020 έως 05/12/2020
  Marbles and Drawings: Ατομική έκθεση του Brice Marden στην Gagosian
  Από 24/09/2020 έως 19/12/2020
  Planet Physics: Διαδραστική έκθεση Φυσικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
  Από 30/10/2020 έως 28/03/2021
  The Pursuit of Happiness: Έκθεση του Εμμανουήλ Μπιτσάκη στην γκαλερί CAN Christina Androulidaki
  Από 24/10/2020 έως 31/12/2020
  The end of the game: Η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στην Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου
  Από 07/11/2020 έως 05/12/2020
  UBUNTU - Πέντε δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ: Έκθεση στο ΕΜΣΤ
  Από 19/09/2020 έως 18/03/2021
  Vessels: Έκθεση του Νίκου Γιαμπάνη στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
  Από 09/10/2020 έως 28/03/2021
  Ίων Δραγούμης. Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης: Έκθεση στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
  Από 15/10/2020 έως 15/01/2021
  Δυτικά της Ιθάκης - Τερατογονίες: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
  Από 19/10/2020 έως 16/01/2021
  Η Γεωμετρία των Χρωμάτων: Έκθεση της Ελένης Σταθοπούλου στην Εθνική Βιβλιοθήκη
  Από 19/10/2020 έως 10/01/2021
  Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον: Έκθεση στο Μουσείο Κοτσανά
  Από 01/10/2019 έως 14/01/2021
  Οικείο-Οικείν: Έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο Μουσείο Μπενάκη
  Από 22/09/2020 έως 09/01/2021
  Σύνθετες Σχέσεις – Τέχνη στα χρόνια του Brexit: Έκθεση στο The Art Foundation
  Από 29/10/2020 έως 31/12/2020
  Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην καρδιά της Αθήνας
  Από 02/10/2019 έως 31/12/2022

  Σύνθετες Σχέσεις – Τέχνη στα χρόνια του Brexit: Έκθεση στο The Art Foundation

  To T.A.F/Τhe Art Foundation ανακοινώνει την συμμετοχή του στο διεθνές project «Σύνθετες Σχέσεις: Τέχνη στα χρόνια του Brexit», το οποίο εγκανιάζεται στη γκαλερί και θα φιλοξενεί το έργο του Simon Roberts.

  Monopoli Team

  Μία διεθνής έκθεση – απάντηση στο Brexit και τον Covid-19

  Η ARTinTRA παρουσιάζει με υπερηφάνεια τo «Complex States/ Σύνθετες Σχέσεις», μια διεθνή έκθεση που έρχεται ως έγκαιρη και επείγουσα απάντηση τόσο στα διχαστικά γεγονότα του Brexit όσο και στην πανδημία του Covid-19. Με περισσότερους από 30 διεθνείς καλλιτέχνες, 13 χώρους και μια κορυφαία πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα λήξει η μεταβατική περίοδος της διαδικασίας του Brexit. Ως μια έκθεση που διασχίζει τα έθνη, τόσο τα φυσικά όσο και τα εικονικά, το «Complex States» προσφέρει μια πλατφόρμα για ανανεωμένο διακρατικό διάλογο, για συνεργασία και πολιτιστικές ανταλλαγές.

  Το Brexit έχει προκαλέσει αναταραχή, διχασμό και αναστάτωση στους Βρετανούς, στους κατοίκους της Βρετανίας, στους Ευρωπαίους συμπολίτες τους και στην ευρύτερη διεθνή κοινότητα. Το «Complex States» παρουσιάζει ένα πιο ολιστικό πορτραίτο του Brexit. Λαμβάνει χώρα σε σημεία διεθνώς προκειμένου να θεραπεύσει τις διαιρέσεις, να αναπτύξει διεθνή διάλογο και να βοηθήσει στην αποκατάσταση σχέσεων που έχουν υποστεί ζημιά μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Υπό την επιμέλεια της Βασιλικής Τζανάκου (Διευθύντρια της ARTinTRA) και της Catherine Harrington, η έκθεση «Complex States» δημιουργεί μια πλατφόρμα κριτικής εμπλοκής με το Brexit από καλλιτέχνες όπως οι Jeremy Deller, Jason deCaires-Taylor, Richard Littler, Stephane Graff, Michal Iwanowski και Rita Duffy.

  Η έκθεση συγκεντρώνει μια μεγάλη ποικιλία μέσων, από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά έως βίντεο και εγκαταστάσεις, με σκοπό να ρίξει φως στους τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο Brexit και τα επείγοντα θέματα ταυτότητας, μετανάστευσης, παγκοσμιοποίησης, κοινωνικών μέσων και «ψευδών ειδήσεων» που αυτό προκάλεσε. Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, οι Τζανάκου και Harrington έχουν ανακατασκευάσει με ευρηματικό τρόπο και με επιτυχία ολόκληρη την εμπειρία της έκθεσης για τον θεατή.

  Τα νέα δεδομένα

  Η έκθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί να στεγαστεί σε έναν παραδοσιακό χώρο μιας γκαλερί στο Whitechapel του Λονδίνου. Ωστόσο, οι προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από τη συνεχιζόμενη πανδημία του Covid-19 απαίτησαν από τους επιμελητές να βρουν μια εναλλακτική προσέγγιση μέσω μιας γρήγορης, καινοτόμου και μοναδικής ιδέας. Το αποτέλεσμα όχι μόνο διαπραγματεύεται επιδέξια αυτές τα υλικοτεχνικά προβλήματα, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει τέλεια την εξωτερική και πραγματικά παγκόσμια φύση του προτζεκτ.

  Το «Complex States» έχει εξελιχθεί σε μια «έκθεση μικτής εμπειρίας που διασχίζει τα πολιτικά και φυσικά όρια γιορτάζοντας το διάλογο, τη συνεργασία και την πολιτιστική ανταλλαγή», δηλώνει η Τζανάκου. Επιλεγμένα έργα τέχνης θα εκτίθενται μεμονωμένα σε καθέναν από τους διάφορους χώρους και τοποθεσίες, όπως η Gallery 46 του Λονδίνου, η Crawford Gallery στο Κόρκ, και η Μπιενάλε της Bombay Beach της Καλιφόρνιας.

  Τα έργα τέχνης και…διαδικτυακά

  Ταυτόχρονα όλα τα έργα τέχνης της έκθεσης θα είναι συγκεντρωμένα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα διαθέτει προηγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτή η νέα πλατφόρμα χτίστηκε σε συνεργασία με την afca., μια ελβετική εταιρεία λογισμικού που πρωτοστατεί στη μικτή πραγματικότητα. Εδώ, οι Τζανάκου και Harrington προσφέρουν ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιμελητικής πρακτικής που ανταποκρίνεται δημιουργικά στις προκλήσεις που θέτει ο Covid-19.

  Παραδίδουν επίσης ένα εργαλείο μέσω μιας φιλόδοξης νέας εφαρμογής (Complex States AR App), επιτρέποντας σε επιμελητές, καλλιτέχνες, γκαλερί και στους λάτρεις της τέχνης, που είναι καινούριοι στην επιμέλεια εκθέσεων, να δημιουργήσουν εκθέσεις ιδιωτικές ή δημόσιες αποκλειστικά μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων. Δεδομένης της άνευ προηγουμένου ανασφάλειας της τρέχουσας ζωής μας, αυτό είναι ακριβώς το είδος της επιμελητικής εφαρμογής που χρειαζόμαστε-μια εφαρμογή που διευκολύνει οποιονδήποτε, οπουδήποτε, στο να βιώσει και να μοιραστεί την τέχνη.

  Αν και το «Complex States» και οι διαδικασίες του Brexit θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου, το έργο των επιμελητών της έκθεσης απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή του. Δεδομένου του εκτεταμένου αλλά και διαρκούς αντίκτυπου τόσο του Brexit όσο και του Covid-19, οι Τζανάκου και Harrington επιδιώκουν να ενσωματώσουν περισσότερους ανθρώπους, καλλιτέχνες και χώρους στο δίκτυό τους και μέσω της AR πλατφόρμας τους να μπορέσουμε όλοι να διασχίσουμε τα σύνορα και να σπάσουμε τα όρια των πραγματικοτήτων μας.

  Οι χώροι της έκθεσης σε όλον τον κόσμο

  Gallery 46 (London, UK), TAF (The Art Foundation, Αθήνα, Ελλάδα), Bombay Beach Biennale (Salton Lake, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), Μοναστήρι Broumov (Broumov, Τσεχία), Labiomista (Genk, Βέλγιο), Crawford Gallery (Κορκ, Ιρλανδία), HALLE 14 (Λειψία, Γερμανία), Museo Sa Bassa Blanca (Μαγιόρκα, Ισπανία), Πολιτιστικό Παλάτι VEF (Ρίγα, Λετονία), Parafin Gallery (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), The Container Gallery (Τόκιο, Ιαπωνία), Zorrotzaurre Art Work in Progress (ZAWP, Μπιλμπάο, Ισπανία).

  Επιμελητές: Βασιλική Τζανάκου (Διευθύντρια ARTinTRA) & Catherine Harrington
  Δημιουργία Website και Συνεργάτης Επαυξημένης Πραγματικότητας: afca.
  Website: www.complexstates.art
  Εφαρμογή / Πληροφορίες Crowdfunding:lnkd.in/eRwFCFh
  hashtag: #complexstates

  ARTinTRA

  Η ARTinTRA, με έδρα το Λονδίνο, είναι μια πλατφόρμα συμβούλων και επιμελητών καλών τεχνών που ιδρύθηκε το 2014 από τη Βασιλική Τζανάκου και ειδικεύεται στη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη. Λειτουργώντας ως ένα δίκτυο ανερχόμενων, μεσαίας σταδιοδρομίας και καθιερωμένων καλλιτεχνών αλλά και απλά δημιουργικών μυαλών, η ARTinTRA προμηθεύει, παράγει και διαχειρίζεται καινοτόμα έργα τέχνης σε δημόσιους, ιδιωτικούς και ψηφιακούς χώρους.

  afca.

  afca. είναι μια εταιρεία πληροφορικής με έδρα τη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας και υπερέχει σε τομείς cloud computing και λογισμικών χρήστη. Εκτός από τις συμβατικές εφαρμογές ιστού και κινητών τηλεφώνων η afca. έχει κάνει μεγάλο όνομα τα τελευταία χρόνια στον τομέα των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας. Το 2018 η afca. ήταν η πρώτη ελβετική εταιρεία που έγινε δεκτή στο πρόγραμμα Mixed Reality Partner της Microsoft.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Dancewalk – Retroperspectives»: Ένας διαφορετικός μαραθώνιος χορού και περπατήματος παρουσιάζεται online12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Zish Alexander, David Bannister, Jan Bowman, Jason deCaires-Taylor, Michael Craig-Martin, Jeremy Deller, Led By Donkeys, Rita Duffy, Ben Jakober and Yannick VU, Stephane Graff, Lara Hoad, Michal Iwanowski, Henry Jones, Keep It Complex, Richard Littler, Hynek Martinec, Stefana Mcclure, Gil Mualem Doron, Poshfruit, Quiet British Accent, Simon Roberts, Martin Rowson, Bob & Roberta Smith, John Springs, Susan Stockwell, Joe Sweeney, Eliza Tamo, Koen VanMechelen, Wolfgang Tillmans.
  Χώρος: TAF / the art foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 29 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020
  Είσοδος: Ελεύθερη
  Πληροφορίες Χώρου: Νορμανού 5, Μοναστηράκι - Αθήνα
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Μοναστηράκι
  TAF / the art foundation
  Απο 29/10/2020 εως 31/12/2020
  Νορμανού 5
  Δευτέρα εώς Κυριακή: 12:00 - 20:00
  Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast