MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Κοινωνικό

  Η πολιορκία της Elusia, του Χρήστου Οικονόμου στο Θέατρο ΠΚ

  Οι Μαρίλλη Μαστραντώνη και ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble παρουσιάζουν την παράσταση «Η πολιορκία της Elusia», αποτέλεσμα του Διεθνούς Project ΕXTENDED UNIVERSE (Διευρυμένο Σύμπαν).

  Η Πολιορκία της Elusia
  Η Πολιορκία της Elusia
  Monopoli Team

  Το Διεθνές Project ΕXTENDED UNIVERSE αποτελεί μια συνεργασία με φορείς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

  Υπόθεση

  Ένα ζευγάρι νέων βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στην κατάληψη του ιχθυοτροφείου στο οποίο εργάζονταν σε κάποιο ελληνικό νησί. Γύρω τους οργισμένοι πολίτες, ελικόπτερα, τουρίστες και δημοσιογράφοι. Οι υπόλοιποι σύντροφοί τους εγκατέλειψαν πανικόβλητοι το χώρο μετά την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας που άφησαν πίσω τους νεκρή τη 17χρονη συνάδελφό τους.

  Η Πολιορκία της Elusia

  Οι σκέψεις και τα ερωτήματα πληθαίνουν μπροστά στο πτώμα της. Ο χρόνος τους τελειώνει. Θα προλάβουν να ζήσουν εκείνα που ήθελαν; Τι κάνει τους ανθρώπους να αλλάζουν; Τα όνειρα και η φαντασία αρκούν; Ποια είναι η Elusia; Η ουτοπία μπορεί να εμπεριέχει όλα όσα ονειρεύτηκε κανείς; Είναι εφικτή; Μπορεί κανείς να αντιταχθεί στις επιταγές της «πραγματικότητας» ορίζοντας το μέλλον του;

  Η Πολιορκία της Elusia

  Η παράσταση προσεγγίζει την έννοια της ουτοπίας στο πλαίσιο του 21ου αιώνα. Οι προβληματισμοί και οι σκέψεις προέκυψαν από βιωματικά Εργαστήρια και συνομιλίες με νέους της εποχής μας σε Αθήνα, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη και Λονδίνο. Ο βραβευμένος λογοτέχνης Χρήστος Οικονόμου σε «διάλογο» μαζί τους, δημιουργεί το πρώτο του θεατρικό κείμενο, σε μια ατμόσφαιρα όπου τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας γίνονται δυσδιάκριτα. Η κάθαρση από το αδιέξοδο παρόν θα έρθει μέσα από το απρόσμενο, «εκρηκτικό» τέλος του έργου.

  Λίγα λόγια για το project

  Πρόκειται για ένα transmedia* εγχείρημα, που εστιάζει στη δημιουργία θεατρικών κειμένων που αφορούν στους νέους σε στενή συνεργασία μαζί τους. Εστιάζει επίσης στην χρήση ψηφιακών μέσων στην εξέλιξη της αφήγησης. Ακόμα, δίνει έμφαση στην παραγωγή παραστάσεων υψηλής ποιότητας που διερευνούν θέματα γύρω από την Εξουσία, την Ουτοπία και τη Νεανική Κουλτούρα.

  Σημαντικό κομμάτι του project ήταν και η προβλεπόμενη ενεργή συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδικασίας νέων (15-25 ετών) ως Υοuth Αdvisory Βoard (Συμβούλια Νέων) μέσα από digital πλατφόρμες και βιωματικά εργαστήρια.

  Μετά τις συναντήσεις των συνεργαζόμενων φορέων στην Αθήνα (10-14 Δεκεμβρίου 2018), την Βαρκελώνη (30 Απριλίου-4 Μαϊου 2019) και το Λονδίνο (9-11 Οκτωβρίου 2019), το Project ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο 2020. Η ολοκλήρωση γίνεται με κατά τόπους πρεμιέρες των πρωτότυπων έργων που οι τέσσερις επιλεγμένοι συγγραφείς έγραψαν. Και ο καθένας τους προσφέρει τη δική του εκδοχή του κοινού ουτοπικού σύμπαντος, με την επωνυμία Elusia!

  *Transmedia είναι ουσιαστικά ένας «τρόπος» διάχυσης ενός μηνύματος ή αφηγήματος κατά τον οποίο το «μήνυμα» αναπτύσσεται παράλληλα από διαφορετικά Μέσα και πολλαπλές Πλατφόρμες στοχεύοντας στην ενεργοποίηση, την άμεση σχέση και την αλληλεπίδραση με τον θεατή.

  Tα έργα:
  • Nina Segal: “Ράδιo Elusia” – Boundless Theatre, Λονδίνο [μια σειρά από podcast]
  • Oriol Puig: “Kαραόκε Elusia” – Sala Beckett, Βαρκελώνη
  • Zara Lea Palmquist: “Εlusia: Το όνειρό σου απέχει μόνο ένα κλικ” – Teatr Grob, Κοπεγχάγη
  • Χρήστος Οικονόμου: “Η Πολιορκία της Elusia” – ΕΝΤΡΟΠΙΑ, Αθήνα
   Στοχεύοντας στη διερεύνηση της λειτουργίας των transmedia στα σύγχρονα Ρerforming Αrts, δημιουργήσαμε συμμετοχικές «πλατφόρμες» μέσα από τις οποίες το νεανικό ή μη κοινό μπορεί να διαδράσει παρακολουθώντας όλη την εξέλιξη του πρότζεκτ. Μπορεί επίσης να ανεβάσει το δικό του υλικό και να έρθει σε επαφή με τους νέους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων. Αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
   Τα συμμετοχικά Εργαστήρια Νέων με τίτλο «In Search of Elusia». Στην Αθήνα έλαβαν χώρα στο Σεράφειο (Δεκέμβριος 2018-Μάιος 2019). Καθοδηγητές Εργαστηρίων: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μαρίλλη Μαστραντώνη, Μαριλένα Μπεκρή.
  • Το Web Comic του Δανού καλλιτέχνη Bob Lundgreen Kristiansen σε μια διαδραστική μορφή που ενθαρρύνει το κοινό να προσθέσει τα δικά του πάνελ στην ιστορία:  https://www.welcometoelusia.com/key-of-elusia

  Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

  Συνεργαζόμενοι Φορείς:

  Boundless Theatre, Λονδίνο – www.boundlesstheatre.org.uk

  Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Rob Drummer

  Sala Beckett, Βαρκελώνη – www.salabeckett.cat

  Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Víctor Muñoz i Calafell

  Teater Grob, Κοπεγχάγη – www.grob.dk

  Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Jesper Pedersen

  EΝΤΡΟΠΙΑ, Αθήνα – www.theatre-entropia.gr

  Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρίλλη Μαστραντώνη

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ποντικοπαγίδα στον Νέο Ακάδημο12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Χρήστος Οικονόμου
  Σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη

  Σκηνικά: Τέλης Καρανάνος
  Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου
  Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
  Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

  Παίζουν: Νένα Δρογγίτη, Δήμητρα Παπουρτζή, Χάρης Φραγκούλης

  Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
  Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2020
  Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 9.30 μ.μ.
  Φωτογραφίες: Ξένια Τσιλοχρήστου
  Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Κατάκη
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-pk/i-poliorkia-tis-elusia/
  Πληροφορίες Χώρου: Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Ν. Κόσμος, Τηλ.: 210.9011677
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast