MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιατί το Netflix “κόβει” τις καλύτερες σειρές του;

Bojack Horseman, Sense 8, Glow και η λίστα με τα “θύματα” του Netflix όλο και μεγαλώνει, καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να ακυρώνει δημοφιλείς σειρές.

Η σειρά Glow "κόπηκε" ξαφνικά από το Netflix
Η σειρά Glow "κόπηκε" ξαφνικά από το Netflix
Monopoli Team

Τελευταία το Netflix έχει αρχίσει να “κόβει” όλο και περισσότερες σειρές, σε βαθμό που έχουμε αρχίσει να φοβόμαστε για την αγαπημένη μας σειρά κάθε φορά που η πλατφόρμα ανακοινώνει τα νέα της “θύματα”.

Αν αναρωτιέστε με ποια λογική ακυρώνονται ακόμα και οι πιο δημοφιλείς και βραβευμένες σειρές, τότε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο συνηθισμένες πολιτικές της πλατφόρμας. Εφόσον μία “παλαιότερη” σειρά δεν πρόκειται να προσελκύσει πολλούς νέους συνδρομητές, η πλατφόρμα την ακυρώνει, ώστε να δοθεί το budget για την δημιουργία νέων σειρών, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να “τραβήξουν” νέους πελάτες.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακυρώνονται όλες οι πρωτότυπες σειρές του Netflix. Ακυρώνεται όμως ένα μεγάλο ποσοστό και πέρα από την παραπάνω εξήγηση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες σειρές θα ανανεώνονται και ποιες θα “κόβονται”, αφού το Netflix δεν αποκαλύπτει ποτέ τις βαθμολογίες του κοινού, ούτε όμως και τις ακροαματικότητες. Ανιθέτως, αυτές οι πληροφορίες κρατούνται μυστικό.

Έτσι, πολλοί συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται ποιο είναι το νόημα του να ξεκινούν να βλέπουν πρωτότυπες σειρές του Netflix, εφόσον δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα ακυρωθούν απότομα. Εξάλλου το binge-watching, δηλαδή η συνεχής παρακολούθηση μίας σειράς μέχρι να δεις το τέλος, δεν ήταν αρχικά το νόημα του Netflix;

Οι σειρές που δεν θα επιστρέψουν ξανά στις οθόνες μας

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Netflix δεν έχει μάθει τίποτα από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στο παρελθόν, όταν είχε ακυρώσει το πρωτοποριακό The OA, το Sense8 από τους δημιουργούς του Matrix, το πολυβραβευμένο “καρτούν” για ενήλικες Bojack Horseman, το Santa Clarita Diet με την Drew Barrymore και δυστυχώς πολλές άλλες αξιόλογες παραγωγές.

Οι παραπάνω σειρές και πολλές άλλες αγαπημένες μας που “κόπηκαν” είχαν τα εξής κοινα: Όλες τελείωσαν μετά από 2-3 σεζόν, όλες ήταν βραβευμένες και όλες τελείωσαν άδοξα και μας άφησαν να αναρωτιόμαστε για το τέλος τους.

Έτσι συνέβη και με τα πιο πρόσφατα “θύματα” του Netflix, δύο πολύ διαφορετικές, αλλά σίγουρα αγαπημένες σειρές, το Glow και το The Dark Crystal: Age of Resistance.

The Dark Crystal: Age of Resistance, Netflix

The Dark Crystal: Age of Resistance, Netflix

Το The Dark Crystal: Age of Resistance αποτελεί το πολυαναμενόμενο πρίκουελ της cult ταινίας του Τζιμ Χένσον αποκλειστικά με… μαριονέτες και ρομπότ. Με ένα πολύ “δυνατό” καστ (Μάρκ Χάμιλ, Τάρον Έγκερτον) έκανε πρεμιέρα μόλις πέρσι τον Αύγουστο και οι κριτικές ήταν διθυραμβικές. Το ενθουσιασμένο κοινό και μία σειρά από βραβεία, όμως, δεν κατάφεραν να το κρατήσουν ζωντανό στο Netflix.

Αυτό συνέβη και με το Glow, που αφορά μία ομάδα γυναικών wrestlers την δεκαετία του ’80, και έχει ήδη κερδίσει τρία βραβεία Emmy. Μετά από 3 επιτυχημένες σεζόν, είχε ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα για την τέταρτη και τελευταία σεζόν. Το Netflix, όμως, αποφάσισε να την “κόψει” πρόωρα, με πρόφαση τον κορονοϊό και το γεγονός ότι πρόκειται για μια σειρά που απαιτεί υπερβολική “επαφή” λόγω της πάλης.

Οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές της σειράς, από την άλλη, δεν συμφωνούν με την ακύρωση της σειράς και ζητούν από τους θαυμαστές τους να μαζέψουν υπογραφές, ώστε να “κλείσουν” έστω με μία ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Emily in Paris»: Η νέα σειρά του Netflix είναι μια καρικατούρα της γαλλικής κουλτούρας γεμάτη κλισέ12.09.2018

Το μέλλον, όμως, του Glow και άλλων παλιότερων σειρών του Netflix παραμένει αμφίβολο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b