MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Public: Online παρουσίαση του βιβλίου της Naomi Klein, «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής»

Τα Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος διοργανώνουν, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, online παρουσίαση και συζήτηση με τη συγγραφέα και ακτιβίστρια Naomi Klein για το νέο της βιβλίο «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής».

Naomi Klein
Monopoli Team

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν, την Τετάρτη 14/10 στις 20:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Naomi Klein, «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω youtube.

Naomi Klein: «Η πνευματική νονά του Πράσινου Νιου Ντηλ»

Το «Στις φλόγες» αποδεικνύει γιατί η Naomi Klein χαρακτηρίστηκε από το The New Yorker ως «η πλέον επιδραστική μορφή της αμερικανικής Αριστεράς» και γιατί ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Μπιλ ΜακΚίμπεν την αποκαλεί «πνευματική νονά τού Πράσινου Νιου Ντηλ –το οποίο τυχαίνει να είναι η πιο σημαντική ιδέα στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Για τουλάχιστον μία δεκαετία, η καταξιωμένη δημοσιογράφος και πρωτοπόρος διανοούμενη Naomi Klein έχει καταγράψει τη μεταβολή της κλιματικής κρίσης από μια μελλοντική απειλή σε μια κρίσιμη κατάσταση με επείγοντα χαρακτήρα. Ήταν μεταξύ των πρώτων που υποστήριξαν ό,τι τώρα αποκαλείται Πράσινο Νιου Ντηλ –ένα όραμα για τη μεταμόρφωση των οικονομιών μας ώστε να αντιμετωπίσουμε, ταυτόχρονα, την κλιματική κατάρρευση και την ανεξέλεγκτη ανισότητα. Τώρα που η στάθμη των ωκεανών αυξάνεται μαζί με την παγκόσμια ανησυχία, υποστηρίζει ότι μόνο αυτού του είδους η τολμηρή δράση από τη βάση έχει μια πιθανότητα να μας κινητοποιήσει να αγωνιστούμε για τη ζωή μας όσο ακόμα υπάρχει χρόνος.

Με ανταποκρίσεις από τον μεταμορφωμένο σε φάντασμα Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έως τους πνιγμένους στους καπνούς ουρανούς των βορειοδυτικών ακτών των ΗΠΑ, και από το σαρωμένο από τυφώνα Πουέρτο Ρίκο έως το Βατικανό, που συνειδητοποιεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή, η Klein καταλήγει ότι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υπαρξιακή κρίση της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να μεταμορφώσουμε τα συστήματα που τη δημιούργησαν.

Naomi Klein

Βιογραφία της συγγραφέως

Η Ναόμι Κλάιν γεννήθηκε το 1970 στο Mόντρεαλ και ζει στο Tορόντο, στον Kαναδά. Eίναι γνωστή δημοσιογράφος και αρθρογραφεί σε πολλά έντυπα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται: «The Toronto Globe and Mail», «The Nation», «The Progressive», «The Guardian», «The New York Times», «The New Statesman», «Newsweek International».

Το 2004 παρουσίασε το «The Take» ένα ντοκιμαντέρ για τα κατειλημμένα εργοστάσια της Αργεντινής, του οποίου υπήρξε συμπαραγωγός μαζί με το σκηνοθέτη Έιβι Λιούις. Είναι πρώην μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics) και επίτιμη διδάκτωρ Πολιτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου King College της Νέας Σκοτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πανδημία: Τέχνη και Κοινωνία», των Μ. Αθανασέκου και Α. Μερτζάνη από τις Εκδόσεις «Ηδυέπεια»12.09.2018

Tο βιβλίο της «No Logo» έγινε διεθνές μπεστ σέλερ, μεταφράστηκε σε είκοσι οχτώ γλώσσες και χαρακτηρίστηκε «βίβλος των κινημάτων». Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Canadian National Business Book Award και το Le Prix Mediations. H Nαόμι Kλάιν είναι ενεργό μέλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Bόρεια Aμερική, την Aσία, τη Λατινική Aμερική και την Eυρώπη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής»
Συγγραφέας: Naomi Klein
Εκδόσεις: Κλειδάριθος
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σελίδες: 320
Ημερομηνία έκδοσης: 10/06/2020

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b