MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικοθεατρική παράσταση

Η Ιστορία του στρατιώτη, του Igor Stravinsky στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα από τα αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η «Ιστορία του στρατιώτη» του Igor Stravinsky, ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

"H ιστορία του στρατιώτη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Ένα από τα αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η «H ιστορία του στρατιώτη» του Igor Stravinsky (Ίγκορ Στραβίνσκι), από τις σημαντικότερες μορφές της ρωσικής μουσικής, ανεβαίνει στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

"H ιστορία του στρατιώτη"

Το έργο με μια ματιά

Το διάσημο εξπρεσιονιστικό έργο του Igor Stravinsky (Ίγκορ Στραβίνσκι) βασίζεται σε κείμενο του ελβετού συγγραφέα και ποιητή Charles Ferdinand Ramuz (Σαρλ Φερντινάν Ραμύζ).

Το έργο “H ιστορία του στρατιώτη” (1918) ολοκληρώνεται στο αποκορύφωμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και βασίζεται σε μια υπόθεση μεφιστοφελική εμπνευσμένη από έναν λαϊκό ρωσικό μύθο, ο οποίος μιλά για ένα βιολί στα χέρια του διαβόλου και για έναν λιποτάκτη στρατιώτη που έχει πλανηθεί με τίμημα την ψυχή του.

Ο Ραμύζ αναπλάθει με ευφυή τρόπο τη γνωστή ιστορία του Φάουστ, στην οποία προσθέτει την παράμετρο της αφέλειας, ενώ ακολουθεί τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας: οι βουλές των θεών δεν επηρεάζονται από τις δικαιολογίες των θνητών και πρέπει πάντα να εκπληρώνονται.

Το διάσημο εξπρεσιονιστικό έργο του Igor Stravinsky βασίζεται σε κείμενο του ελβετού συγγραφέα και ποιητή Charles Ferdinand Ramuz

*Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Igor Stravinsky
Μετάφραση: Χριστόφορος Χριστόφης
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστόφης

Κοστούμια: Εριέττα Βορδώνη
Μουσική Διεύθυνση: Ραφαήλ Πυλαρινός
Μουσική: Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαράλαμπος Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Τζέκος (κλαρινέτο), Ρέα Πικίου (φαγκότο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Κωνσταντίνος Αυγερινός (τρομπόνι) Σπύρος Λάμπουρας (κρουστά)
Χορογραφία: Έρση Πήττα

Παίζουν: Κατερίνα Διδασκάλου (Αφηγήτρια), Γιώργος Χρανιώτης (Διάβολος), Παναγιώτης Γεωργούλας (Στρατιώτης) Ελισάβετ Δελάκα (Πριγκίπισσα)

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), κανονικό: 18 €
Πληροφορίες: Εισιτήρια: 2107282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα public
Παραστάσεις: Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 20:30
Πληροφορίες Χώρου: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 115 21, Αθήνα, τηλ: 2107282333
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b