MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Europa Film Festivals Award: Νέο ειδικό βραβείο στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνει νέο ειδικό βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Europa Film Festivals.

Monopoli Team

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνει, λίγο πριν την λήξη του, ότι προσθέτει ένα ακόμη Ειδικό Βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Europa Film Festivals, στο οποίο είναι ιδρυτικό μέλος.

Το Βραβείο τουEuropa Film Festivals (Europa Film Festivals Award) θα απονεμηθεί σε ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, όπως θα την επιλέξουν τα 11 υπόλοιπα μέλη του Δικτύου καθώς η Αθήνα ως το Φεστιβάλ που φιλοξενεί το συγκεκριμένο τμήμα δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Η πρωτοβουλία του νέου αυτού βραβείου το οποίο εισηγήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και ενέκριναν ομόφωνα τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου έχει στόχο να γιορτάσει τη διαφεστιβαλική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη του Europa Film Festivals, μια προσέγγιση και αλληλοϋποστήριξη που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά στις φετινές δύσκολες συνθήκες.

Η γέννηση αυτού του δικτύου αποδεικνύει τη στρατηγική σημασία μιας γόνιμης συνεργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση της κουλτούρας των Φεστιβάλ.

Europa Film Festivals

Το Europa Film Festivals, είναι ένα νέο φεστιβαλικό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχει ως συνιδρυτής το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (ένα από τα 12 ιδρυτικά Φεστιβάλ – μέλη), εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη σπουδαία αυτή πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Ξεκίνησε σαν ένα έργο της Galway Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2020 και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα συνέδριο κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Galway (Galway Film Fleadh) το 2017.

Ο πρωταρχικός σκοπός του δικτύου είναι να επισημοποιήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, στρατηγικής και τρόπου σκέψης ανάμεσα στα Φεστιβάλ-μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Το Δίκτυο θα διαμορφώσει, θα αναπτύξει και θα συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και προοπτικές πάνω σε καίρια ζητήματα. Θα είναι ικανό να αναπτύσσει πόρους, επιχειρηματικά μοντέλα, καλές πρακτικές και υποδομές ανταλλαγής πληροφοριών προκειμένου να υποστηρίζει μέλη στο ανερχόμενο κινηματογραφικό οικοσύστημα, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία ενδυνάμωσης των κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

Το Europa Film Festivals έχει ως στόχο να μεγιστοποιήσει την ευρύτερη εμπειρία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα των μελών του σε ένα βιώσιμο και διαρκώς εξελισσόμενο δίκτυο.

Τα Φεστιβάλ – μέλη του Δικτύου Europa Film Festivals είναι τα παρακάτω: Galway Film Fleadh, Ιρλανδία – Luxembourg City Film Festival, Λουξεμβούργο – Belfast Film Festival, Βόρεια Ιρλανδία – Reykjavik International Film Festival, Ισλανδία – Gijon International Film Festival, Ισπανία – Noordelijk Film Festival, Ολλανδία – Filmfest Hamburg, Γερμανία – Athens International Film Festival, Ελλάδα – Geneva International Film Festival, Ελβετία – Festival de Films CINEMANIA, Μόντρεαλ, Καναδάς – Midnight Sun Film Festival, Φινλανδία – Festival International du Film Indépendant de Bordeaux, Γαλλία.

Λήξη

Η αυλαία του 26ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πέσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον θερινό κινηματογράφου ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ με την Τελετή Λήξης και την απονομή των βραβείων των Διεθνών Διαγωνιστικών Τμημάτων, του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του εθνικού σκέλους του Διεθνούς Διαγωνισμού Nespresso Talents και την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ» («Undine»), του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Κριστιάν Πέτζολντ. Πρωταγωνίστρια της ταινίας, η σαγηνευτική Πόλα Μπέερ τιμήθηκε για την ερμηνεία της με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτες Πρεμιέρες: Αλλαγές στους χώρους και νέο ωρολόγιο πρόγραμμα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας πατήστε εδώ.

Για τις online προβολές του 26ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επισκεφθείτε το online.aiff.gr.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino