MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου

6 προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ευρωπαϊκές μέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2020
Monopoli Team

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020: Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία

Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 08:00-19:00 (το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό)
Είσοδος ελεύθερη για τους χώρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΒΙΒΛΙΟ

2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Φέτος για δεύτερη χρονιά τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά το μήνα και μιλούν για βιβλία. Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στην Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων ετοιμάζουν νέες Λέσχες Ανάγνωσης, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και εορταστικές θεματικές συναντήσεις. Οι αναγνώστες/τριες που θα επισκεφτούν τα μικρά βιβλιοπωλεία θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με άλλους/ες βιβλιόφιλους/ες και να συζητήσουν για βιβλία. Οι μικροί/ες βιβλιόφιλοι/ες θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες Λέσχες για παιδιά και θα παίξουν με αφορμή αγαπημένα βιβλία. Δείτε ποια βιβλιοπωλεία συμμετέχουν εδώ.
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 09:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη

ΦΥΣΗ

Open Farm Days 2020

Αγροκτήματα ανοιχτά, προσβάσιμα, αλλά με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας. Επιστροφή στη φύση, γνωριμία με τα ζώα, ειδικές δραστηριότητες, αγνό φαγητό, αποφόρτιση από κάθε έννοια και προβληματισμό. Οι φάρμες και τα αγροκτήματα που ανοίγουν τις πύλες τους, αναλαμβάνουν να χαρίσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουμε πώς καλλιεργείται τοπικό φαγητό και τι περιλαμβάνει η σύγχρονη γεωργία και κτηνοτροφία.  Δείτε ποια αγροκτήματα συμμετέχουν εδώ.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 09:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη

ΑΘΛΗΣΗ

Μέρες ποδοσφαίρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες, να μάθουν τεχνικές με μπάλα, να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προάγουν τις αξίες της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας και να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με θέμα – τί άλλο; – το ποδόσφαιρο. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση “Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο”, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη των παιδιών.
Από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου
Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

  • Σάββατο 26/09, 20.30, Ξέφωτο: Η Μεγάλη Απόδραση των 11 / Escape to Victory (1981)
    Σκηνοθεσία: John Huston
  •  Κυριακή 27/09, 20.30, Ξέφωτο: Αναζητώντας τον Έρικ / Looking for Eric (2009)
    Σκηνοθεσία: Ken Loach
  • Αθλητικά Προγράμματα για παιδιά. Με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/προπονητριών τα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλήθος παιχνιδιών και δράσεων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Για το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα καθώς και την απαιτούμενη ηλεκτρονική προεγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.
Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 18:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

ΕΚΘΕΣΗ

«Deep Cut» στη γκαλερί The Breeder

Ένα έργο της Γεωργίας Σαρρή.Το έργο απεικονίζει μια υπερρεαλιστική εικόνα μιας τομής την στιγμή που αιμορραγεί, σε υπερμεγέθη διάσταση. Είναι η αιμορραγούσα πληγή της καλλιτέχνιδος ή οι τοίχοι αιμορραγούν; Το έργο υπονοεί ότι το κοινό, η πόλη και η χώρα έχουν πληγωθεί; Μήπως είναι το αποτέλεσμα της πανδημίας, της οικονομική κρίσης ή προέρχεται από το ίδιο το γεγονός της ύπαρξής μας; Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη 1 Ιουνίου 2020.
Καθημερινά στις 00:00-23:59
The Breeder γκαλερί
Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπετειακό Έτος Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b