ΣΥΝΤΑΓΗ
Tips για την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης από τη food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου
Δείτε πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, ή αλλιώς πιπερόπιτα, με άρωμα και χρώμα που θα αγαπήσετε!

Monopoli Team
23.09.2020
A
A
Υλικά για την Ζύμη
- 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις “Κούλα”
- 10 γρ αλάτι
- 10 γρ ξύδι
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 390 γρ χλιαρό νερό
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 γρ φέτα ή όποιο άλλο τυρί έχετε
- 2 αυγά
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Αλατι-πιπέρι-μπούκοβο
- Μαϊντανό
- 3 γρ μπέικιν πάουντερ
- 90 γρ βούτυρο μαλακό
- 90 γρ βούτυρο
- 30 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά να γυαλίσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μόλις κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι με το μπέικιν και ανακατεύοντας τα προσθέτουμε στη γέμιση. Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα εν έχει υγρά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα 1 κουταλιά τραχανά ή πλιγούρι, αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και συνεχίζουμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, ανοίγουμε ένα φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και το κόβουμε σε τετράγωνα. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και το βάζουμε σε ένα σακουλάκι στο ψυγείο, για 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα για 2-3 μέρες. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο, στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κάτω αντίσταση και αέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, όσο το ταψί και λίγο μεγαλύτερο, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Το δεύτερο φύλλο θα μπει και θα κλείσει την πίτα σουρωτό, βουτυρώνουμε πολύ καλά πάνω και γύρω γύρω, κάνουμε τον κόθρο και χαράζουμε την πίτα, ψήνουμε 30 λεπτά ανάλογα πάντα τον φούρνο σας και πως σας αρέσει.
- Χωρίς τα αυγά και τη φέτα με ελαιόλαδο, μπορείτε να την κάνετε νηστίσιμη.
- Να προσθέσετε στη γέμιση κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει .
- Να φτιάξετε ζύμη για πίτα και να την έχετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Αν φτιάξετε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ, έχετε και ζύμη στο ψυγείο σε μισή ώρα έχετε φτιάξει την πίτα σας.
Αυτή είναι η Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το τετράδιο με της συνταγές της πλέον έχει όνομα! Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της εδώ: elpidas little corner.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Η Λένα Δροσάκη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια κατάδυση στην ουσία της ανθρώπινης επαφής
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 18-19 Οκτωβρίου
Free City: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Αποχαιρετήσαμε το Ηρώδειο με την Wiener Johann Strauss Capelle για τα 200 χρόνια Στράους
Κosmos: 25 χρόνια ζωγραφικής της Elke Lagansky στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Η θρυλική ιστορία του MTV – Ένα τελευταίο αντίο στο πιο επιδραστικό μουσικό κανάλι
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Η ληστεία της συμφοράς για 2η σεζόν στο θέατρο Λαμπέτη
Το καταραμένο παιδί, του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo