MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Tenet: Ρεκόρ εισπράξεων εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πανδημίας, το «Tenet» του Christopher Nolan κατάφερε να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως, δίνοντας την ελπίδα της επιστροφής στις ένδοξες εποχές που είχε συνηθίσει η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Tenet"
Στιγμιότυπο από την ταινία "Tenet"
Monopoli Team

Σημειώνεται ότι μόνο στις ΗΠΑ, η ταινία εισέπραξε 20 εκατομμύρια δολάρια σε 10 μέρες.

Επιτυχία εν μέσω πανδημίας

Το πολυαναμενόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ή αλλιώς η κατασκοπευτική περιπέτεια με εχθρό τον χρόνο του Christopher Nolan, με τίτλο “Tenet”, δείχνει να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην εποχή της πανδημίας. Πριν την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, είχε ήδη 53 εκατομμύρια δολάρια στα διεθνή box office μετά και το πρώτο σαββατοκύριακο.

Mία από τις αφίσες της ταινίας "Tenet"

Mία από τις αφίσες της ταινίας “Tenet”.

Η πορεία της ταινίας μετά και τις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα

Στις 3 Σεπτεμβρίου η ταινία κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ με εξαίρεση τους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, οι οποίοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Κρίσιμο θεωρήθηκε επίσης για τις αμερικανικές εισπράξεις το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου με την τελευταία να θεωρείται αργία. Ξεπέρασε λοιπόν στην Αμερική τα 20 εκατομμύρια, ενώ το τελευταίο τριήμερο συγκέντρωσε ακόμη 78 εκατομμύρια δολάρια.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Tenet"

Στιγμιότυπο από την ταινία “Tenet”.

Στην Κίνα, η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου και από τότε έχει εισπράξει συνολικά 33,5 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, λοιπόν, ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε πωλήσεις εισιτηρίων, πλησιάζοντας σιγά σιγά το budget των 200 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι αλλαγές μετά την πανδημία

Η εποχή που ακολούθησε μετά την εμφάνιση της πανδημίας έφερε τεράστιες αλλαγές στον τομέα του κινηματογράφου. Ακόμη και η ταινία του Nolan, που πλέον θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία στα box office, κατά την μεταβατική αυτή περίοδο μετά τα μαζικά lockdown, είχε κι αυτή κάποιες απώλειες σε σχέση με την επιτυχία που θα έκανε στην προ πανδημίας εποχή.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Tenet"

Στιγμιότυπο από την ταινία “Tenet”.

Μπορεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ΗΠΑ τις πρώτες εβδομάδες να θεωρείται υψηλό, αλλά εάν η κατάσταση δεν ήταν τέτοια, το ποσό αυτό θα θεωρούταν αρκετά χαμηλό. Δεν πρόκειται λοιπόν για την ίδια επιτυχία που θα έκανε με τα παλιά δεδομένα, αλλά για την εποχή που διανύουμε «χτυπά» ρεκόρ! Ουσιαστικά, δίνει την ελπίδα της επιστροφής στις ένδοξες εποχές που είχε συνηθίσει η βιομηχανία του κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘα υπάρξει Tenet 2; Η σκηνή που μας κάνει να ελπίζουμε για σίκουελ της ταινίας12.09.2018

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι μόνο το 70% των κινηματογράφων στις ΗΠΑ ήταν ανοιχτό και με περιορισμένες θέσεις, όπως είναι αναμενόμενο. Αυτό που ίσως έδωσε πνοή στις πωλήσεις των εισιτηρίων, είναι ότι – σύμφωνα με στατιστικά – ένα μεγάλο μέρος του κοινού επέλεξε να δει το “Tenet” στην καλύτερη ποιότητα, δηλαδή σε αίθουσες IMAX, μιας και η ταινία έχει γυριστεί αποκλειστικά με κάμερες IMAX. Μόνο αυτές οι αίθουσες απέσπασαν 5 εκατομμύρια δολάρια και τα εισιτήρια έγιναν sold out σε Λονδίνο, Καναδά και Νότια Κορέα!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b