MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, έρχεται την 1η Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο θέατρο του Εθνικού θεάτρου στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά.

Monopoli Team

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους περιοδεία και στην Αττική, με επόμενη παράσταση στο υπαίθριο θέατρο του Εθνικού θεάτρου, στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.

Βάκχες

Υπόθεση

Ο Θεός Διόνυσος φθάνει με ανθρώπινη μορφή στη Θήβα, πατρίδα της μητέρας του Σεμέλης, μαζί με τις Βάκχες που τον λατρεύουν για να επιβάλει τη λατρεία του.  Ο εξαδελφός του Πενθέας, γιος της Αγαύης και ασκών την εξουσία στην πόλη, προσπαθεί να παρεμποδίσει τη νεοφερμένη λατρεία, καταδιώκοντας τις μεταμορφωμένες από το Θεό σε μαινάδες γυναίκες της Θήβας και συλλαμβάνοντας τον «μυστηριώδη ξένο» ως λάγνο διαφθορέα τους.

Η απόφασή του να μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να τις κατασκοπεύσει σε ώρα έκστασης στον Κιθαιρώνα αποβαίνει μοιραία, αφού τον αντιλαμβάνονται και τον διαμελίζουν. Στις φρικαλεότητες πρωταγωνιστεί η ίδια του η μητέρα, που επιστρέφει στη Θήβα κρατώντας το κεφάλι του και νομίζοντας ότι έχει σφάξει ένα λιοντάρι…

«Βάκχες»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Βραβευμένος με το βραβείο Κάρολος Κουν, ο Χρήστος Σουγάρης ανανεώνει τις Βάκχες τοποθετώντας την πλοκή μέσα σε μία παραμελημένη παιδική χαρά, όπου βασιλεύει ο νεαρός Πενθέας. Όταν εμφανίζεται ο Διόνυσος, ένας νέος Θεός με τους πιστούς του που αρχίζουν να εδραιώνουν τη λατρεία του  στον παρηκμασμένο χώρο, τα πάντα γύρω από τους δύο άντρες αποκτούν μία νέα, αχαλίνωτη  πνοή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒάκχες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης σημειώνει:

«Η παρηκμασμένη παιδική χαρά, κατεξοχήν χώρος της ανεμελιάς, της αφέλειας, της φαντασίας, του παιχνιδιού και πάνω απ’ όλα της χαράς, έχει καταντήσει μία μαύρη τρύπα που καταπίνει τη φαντασία τα χρώματα και την ευφορία. Έχουμε να κάνουμε με ένα καθρέφτισμα μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, μία ακραία εκδοχή της πόλης στην οποία ζούμε. Με αυτόν τον τρόπο η παράσταση αγγίζει μέσα από τις Βάκχες του Ευριπίδη τη συνάντηση «παλιού» – «νέου» και πραγματεύεται ζητήματα που μας αφορούν ως ενεργούς πολίτες: αυτοπροσδιορισμός, αυτοδιάθεση, αποδοχή, φόβος, ξενοφοβία ιδεοληψία, επιβολή, Εθνική ψυχολογία, ενηλικίωση, συνειδητότητα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος - Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος - Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Χορογραφία: Στέφανι Τσάκωνα

Παίζουν: Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Κόικας, Κρις Ραντάνοφ, Χριστόδουλος Στυλιανού, Μανώλης Μαυροματάκης, Νίκη Σερέτη, Μυρτώ Αλικάκη, Μαρίζα Τσάρη, Γωγώ Καρτσάνα, Ηλέκτρα Σαρρή, Ξένια Ντάνια, Δέσποινα, Μαρία Μαρτσέκη, Ρούλα Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Αλέξης Κωτσόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Τρίτη 1η Σεπτεμβίου στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νικόλας Ιωακειμίδης
Πληροφορίες Χώρου: Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά, Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο, 210-3301880
Φωτογραφίες: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς (@archlabyrinth)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b