MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Βενετίας: Ανακοινώθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης

Το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, που θα πραγματοποιηθεί 2 – 12 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοίνωσε τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής του.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν και σε φυσικούς χώρους και διαδικτυακά, εν μέσω πανδημίας.

Η φετινή Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Όπως ανακοινώθηκε, ο φετινός Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, θα είναι η βραβευμένη με 2 Όσκαρ ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ. Η Αυστραλέζα ηθοποιός ανέλαβε να δώσει τον φετινό Χρυσό Λέοντα, 2 χρόνια μετά την Προεδρία της στη Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών.

Kέιτ Μπλάνσετ

Η Μπλάνσετ αποτελεί μόλις την όγδοη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία του κινηματογραφικού θεσμού και διαδέχεται τις: Σούσο Τσέκι Αμίκο (1980), Ειρήνη Παππά (1987), Τζέιν Κάμπιον (1997), Γκονγκ Λι (2002), Κατρίν Ντενέβ (2006), Ανέτ Μπένινγκ (2017) και Λουκρέσια Μαρτέλ (2019) ως Πρόεδρο της Μπιενάλε.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής

Τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής θα είναι η Αυστριακή σκηνοθέτις Βερόνικα Φραντς («Goodnight Mommy»), η Βρετανίδα Τζοάνα Χογκ («The Souvenir»), ο Ιταλός συγγραφέας Νίκολα Λατζόια, ο Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτζολντ («Barbara»), ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Κρίστι Πούιου («The Death of Mr. Lazarescu») και η Γαλλίδα ηθοποιός Λουντβίν Σανιέ («8 Γυναίκες»). Παρατηρούμε λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα επιλογή διεθνών καλλιτεχνών, που ενισχύουν την διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό διαφορετικών εθνοτήτων και κουλτούρων.

Τζοάνα Χογκ

Παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Orizzonti

Στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Orizzonti, θα προεδρεύσει η σπουδαία Γαλλίδα σκηνοθέτης Κλερ Ντενί («Beau Travail»), ο Ισπανός σκηνοθέτης Όσκαρ Αλεγρία, η Ιταλίδα σκηνοθέτις Φραντσέσκα Κομεντσίνι, ο Ισραηλινός παραγωγός Κατριέλ Σκόρι και η αμερικανίδα παραγωγός Κριστίν Βασόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ElaiΩnas Festival επιστρέφει για ένα τριήμερο, με δωρεάν εκδηλώσεις12.09.2018

Η φετινή διοργάνωση

Το πρόγραμμα των ταινιών θα περιλαμβάνει περίπου 50 ταινίες, από τις οποίες οι 20 θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα, που θα απονείμει η Κέιτ Μπλάνσετ. Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ θα είναι το «Lacci» του Ντανιέλε Λουκέτι, πρώτη ιταλική ταινία που ανοίγει το Φεστιβάλ μετά από 11 χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 2- 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b