MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

«70 μέρες στη Νότια Αμερική», του Θάνου Αλεξόπουλου από τις εκδόσεις Βακχικόν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το νέο ταξιδιωτικό αφήγημα του Θάνου Αλεξόπουλου, με τίτλο «70 μέρες στη Νότια Αμερική», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

70 μέρες στη Νότια Αμερική
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Θάνος Αλεξόπουλος μας αφηγείται το περιπετειώδες οδοιπορικό του στις χώρες της Ν. Αμερικής, σε ένα ταξιδιωτικό αφήγημα με τίτλο «70 μέρες στη Νότια Αμερική», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«70 μέρες στη Νότια Αμερική»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ήταν ένα ταξίδι που το είχα βάλει στο μυαλό μου από τότε που επισκέφτηκα πρώτη φορά αυτή την ήπειρο. Ένα ταξίδι που απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί, λόγω του περιορισμένου χρόνου και των λίγων χρημάτων. Η δύναμη, όμως, που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του είναι μεγάλη, όπως και η πίστη του ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Έτσι συνέβη και στη δική μου περίπτωση.

Ένα οδοιπορικό από την Αργεντινή στην Ουρουγουάη, την Παραγουάη, τη Βολιβία… Και μετά στο Περού, το Εκουαδόρ και πάλι πίσω στην Αργεντινή, για το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα. Ένα ταξίδι-περιπέτεια με ατελείωτες ώρες μέσα σε λεωφορεία, πολλή κούραση, αγωνία και μερικές φορές μοναξιά, αλλά πάντα με την αποζημίωση όλων αυτών που βίωνα να παίρνει την πρώτη θέση.

Το βιβλίο «70 μέρες στη Νότια Αμερική» γεννήθηκε τελείως τυχαία. Το ξεκίνησα για να περνάω την ώρα μου στις παραλίες της Ίου που είχα κατέβει να παίξω μουσική ως dj το ίδιο καλοκαίρι και κατέληξε σε αυτό που έχουμε τώρα στα χέρια μας, χωρίς να έχω κρατήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ούτε μία σημείωση. Τόσο έντονα ήταν όλα. Hasta el proximo hermanos».

Θάνος Αλεξόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας: Το νέο βιβλίο του Διογένη Κοπανάκη από τις εκδόσεις Βακχικόν12.09.2018

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θάνος Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, αμέσως μετά, όμως, έφυγε στο εξωτερικό με την οικογένειά του, όπου διέμειναν για τέσσερα χρόνια στη Μασσαλία και για έναν χρόνο στο Λονδίνο. Πολλές φορές αναλογίζεται ότι η ανάγκη του και η επιθυμία του να ταξιδεύει ίσως οφείλεται σε αυτό. Αφού τελείωσε το λύκειο στην Αγία Παρασκευή, σπούδασε Δημοσιογραφία και Ναυτιλιακά, αλλά με το πρώτο ασχολήθηκε ελάχιστα και με το δεύτερο καθόλου.

Τα υπερατλαντικά ταξίδια του ξεκίνησαν το 2007 με έναν σύντομο γύρο σε Αργεντινή, Ουρουγoυάη και Χιλή. Έκτοτε, σταδιακά, κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο της ηπείρου (Κεντρικής και Νότιας Αμερικής) το 2018. Το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να γυρίσει, κάποια στιγμή, όσες περισσότερες χώρες μπορούσε σε αυτή τη γωνιά του κόσμου με λεωφορείο. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα το 2015. Και ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής του.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «70 μέρες στη Νότια Αμερική»
Συγγραφέας: Θάνος Αλεξόπουλος
Εξώφυλλο: Θάνος Αλεξόπουλος
Εκδόσεις: Βακχικόν
Χρονολογία: Απρίλιος 2020
Είδος: Αφήγημα
ISBN: 978-960-638-116-4
Σελίδες: 240

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα: Το λογοτεχνικό ντεμπούτο της Αλεξίας Τροκούδη από τις Εκδόσεις Άμμων
Βιβλία
Το “Heated Rivalry” ήταν μόνο η αρχή: Η νέα μεγάλη κίνηση στις queer ερωτικές ιστορίες
Βιβλία
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο αποχαιρετούν τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη
Βιβλία
«Ειδικές διαδρομές. Στιγμές Αγώνων και Ζωής»: Το βιβλίο του Δημήτρη Κουνέλη από τις εκδόσεις Στίξις
Βιβλία
Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Οι ιστορίες που αξίζει να πάρεις μαζί σου στις φετινές διακοπές
Βιβλία
Εκδόσεις Key Books: Αυτογνωσία, ιστορία και εμβληματικές προσωπικότητες στη βαλίτσα των διακοπών μας
Βιβλία
Εκδόσεις Μεταίχμιο: 5 βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βαλίτσα των διακοπών σου
Βιβλία
Εκδόσεις Διόπτρα: Ρομαντισμός, θρίλερ και δυστοπικοί κόσμοι για τις καλοκαιρινές διακοπές σου
Art & Culture
Κόσμοι σε σύγκρουση, άνθρωποι σε διάλογο: Η πρώτη μας φορά στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
Το κινηματοθέατρο Ζαΐρα ξαναζωντανεύει μέσα από το νέο βιβλίο του Χρύσανθου Πανά
Βιβλία
«Νεγκλιζέ»: Η νέα συλλογή διηγημάτων της Γεωργίας Δρακάκη
Βιβλία
30 χρόνια πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας στο νέο βιβλίο του Γρηγόρη Γεωργίου