MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Malcolm McDowell: Ο Κιούμπρικ ήταν «βάρβαρος» στη συνεργασία μας στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»

Ο ηθοποιός Malcolm McDowell, που έγινε γνωστός από τη ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» αποκαλύπτει πως τα γυρίσματα της εμβληματικής ταινίας του Στάνλει Κιούμπρικ, ήταν «καταθλιπτικά».

Monopoli Team

Ο Malcolm McDowell μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, για το καιρό που συνεργαζόταν με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στην εμβληματική ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι», το 1971.

Στην σοκαριστική ταινία εγκλήματος  ο McDowell υποδυόταν έναν χαρισματικό αλλά σαδιστή αρχηγό μιας συμμορίας και χάρισε στον Κιούμπρικ τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

«Η ταινία του Κιούμπρικ ήταν υπερβολική και καταθλιπτική», είπε ο McDowell στη συνέντευξή του με τον Guardian, όσο προωθούσε τη νέα του ταινία «The Big Ugly». Όλα υπολογίζονταν στη λεπτομέρεια… Αλλά αυτό συμβαίνει όταν συνεργάζεσαι με γίγαντες».

Ο ηθοποιός επίσης σχολίασε πως ο Κιούμπρικ ήταν «πολύ βάρβαρος» σε σύγκριση με άλλους σκηνοθέτες, και ότι «δεν μπορούσε να δεθεί μαζί του».

Με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Κιούμπρικ είναι γνωστός για την εξώθηση των κινηματογραφικών ορίων. Υποστηρίχθηκε ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός κασκαντέρ στα γυρίσματα της «Οδύσσειας του Διαστήματος». Ο σκηνοθέτης αρνούνταν να σταματήσει τα γυρίσματα, ακόμα και όταν του είπαν ότι ο κασκαντέρ κινδυνεύει να χάσει τις αισθήσεις του από την έλλειψη οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSharon Stone: Τι αποκάλυψε για το πιο άβολο περιστατικό της καριέρας της12.09.2018

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Anthony Burgess και τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον, ενώ είναι γνωστό για τις σκηνές ακραίας σεξουαλικής βίας και θεωρείται πως σχολιάζει την ψυχική υγεία και τη νεανική εγκληματικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ταινία κυκλοφόρησε στη Βρετανία μόνο μετά από έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών, Reginald Maudling και δέχθηκε αντιδράσεις καθώς πολλοί υποστήριζαν πως η ταινία επηρεάζει τη βία στη Βρετανία.

Ο Κιούμπρικ απέσυρε την ταινία το 1974 μετά από απειλές που δέχθηκε κατά της οικογένειάς του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b