MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Καλάκος

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι o ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Καλάκος έφυγε από τη ζωή.

Monopoli Team

Θλίψη προκάλεσε σήμερα η είδηση ότι o ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Καλάκος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση στην σελίδα του ηθοποιού στο Facebook διαβάζουμε: “Ο Γιάννης Καλάκος έφυγε για αυτό το τελευταίο ταξίδι αφού πάλεψε με μία δύσκολη, δυσδιάγνωστη και ανίατη ασθένεια, την Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση, που παραλύει σταδιακά νευρώνες και μύες. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος, συνάδελφος, σύντροφος, εργάστηκε πολλά χρόνια στα σχολεία μέχρι και την τελευταία στιγμή που μπορούσε να στέκεται όρθιος χωρίς βοήθεια. Και εκεί, έφτιαξε μαγικές παραστάσεις για παιδιά, παραστάσεις με ερασιτεχνικές ομάδες επίσης, που άφησαν αυτό το ιδιαίτερο αποτύπωμά τους, μία μικρή σφραγίδα του Γιάννη.

Ο Γιάννης είχε πάθος και ταλέντο στη δουλειά του. Και είχε πάντα μια ιδέα, μια σπίθα, ένα σχέδιο που μάζευε σιγά σιγά το υλικό και του έδινε πνοή σε ένα θεατρικό εγχείρημα. Στον υπολογιστή του και στα σημειωματάρια του, οι σημειώσεις είναι άπειρες.

Από πολύ μικρός, στον Βύρωνα, πιτσιρικάς δημοτικού και αργότερα στην εφηβεία του, έγραφε, οργάνωνε ομάδες, και παραστάσεις και συμμετείχε σε διαγωνισμούς θεάτρου, πολύ πιο πριν σπουδάσει αυτό που αγαπούσε και εργαστεί επαγγελματικά στον χώρο.

Ήταν ένας πολύπλοκος και υπέροχος άνθρωπος, θαρραλέος. Νιώθω χαρά, ευγνωμοσύνη και περηφάνια που τον συντρόφευσα αυτά τα δέκα χρόνια, από τότε που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Μου είπε πολλές ιστορίες, πολλές ανησυχίες του, πολλά σχέδια, κοντά του ακολουθούσα αυτό τον αεικίνητο ρυθμό που οδηγούσε τη ζωή του. Και στον δρόμο αυτό βρέθηκαν φίλοι και αγαπημένοι πολλοί , συνάδελφοι και μαθητές και μαθήτριες του, που θα τον θυμούνται πάντα.

Η ημέρα και ώρα της αποχαιρετιστήριας τελετής, θα ανακοινωθούν σύντομα.”

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Εθνικό Θέατρο: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη σεζόν 2025-26
Θεατρικά Νέα
Απονεμήθηκε το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» – Οι δύο νικήτριες
Εικαστικά
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του
Θεατρικά Νέα
Πρώτη ανάγνωση για τη “Barcelona” της Bess Wohl, σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου στο Πτι Παλαί
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «Σκυλίσια ζωή» στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Ο Gene Gillette στην Αθήνα για την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη – Οι πρώτες φωτογραφίες
Cine News
Intimacy Workshop: Εργαστήριο Συντονισμού Ερωτικών Σκηνών με την Ντέπυ Γοργογιάννη — για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Cine News
70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση επετειακού τόμου στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου: Νέος καινοτόμος θεσμός επαναπροσδιορίζει τη θέση του θεάτρου στην πόλη
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2025: Το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών επιστρέφει στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Το Παρελθόν: Η παράσταση του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη Julien Gosselin στη Στέγη
Θεατρικά Νέα
Ιβάνοφ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς έρχεται τον Ιανουάριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με Τσέχοφ