MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πέδρο Αλμοδόβαρ και Τίλντα Σουίντον γυρίζουν την πρώτη τους ταινία μαζί

Ο Ισπανός σκηνοθέτης έχει πολλά πρότζεκτ στα σκαριά, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι η πρώτη του συνεργασία με την Βρετανίδα ηθοποιό, Τίλντα Σουίντον.

Monopoli Team

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει αναλάβει πολλά πρότζεκτ για τους επόμενους μήνες, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι «Η Ανθρώπινη Φωνή», η τελευταία ταινία μικρού μήκους του Ισπανού σκηνοθέτη, σε συνεργασία με την Βρετανίδα ηθοποιό, Τίλντα Σουίντον. 

Τo νέο έγινε γνωστό με μια πρόσφατη φωτογραφία που μοιράστηκε ο αδερφός του σκηνοθέτη και παραγωγός, Αγκουστίν Αλμοδόβαρ. Στη φωτογραφία, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και η Τίλντα Σουίντον φορούν τον προσωπικό τους προστατευτικό εξοπλισμό, κατά τη διάρκεια των πρώτων γυρισμάτων από το σετ της ταινίας στη Μαδρίτη.

«Ανθρώπινη Φωνή»

Η «Ανθρώπινη Φωνή» βασίζεται σε ένα έργο του Ζαν Κοκτώ, που γράφτηκε το 1928 και πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία το 1930. Αφορά την τηλεφωνική συνομιλία μιας γυναίκας με τον μακροχρόνιο εραστή της, ο οποίος έχει σχέδια να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ο Αλμοδόβαρ εμπνεύστηκε από μια προηγούμενη ταινία του, την υποψήφια για Όσκαρ το 1988,  «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

Αυτή είναι η πρώτη ταινία του 70χρονου σκηνοθέτη σε πλήρη αγγλική γλώσσα και η πρώτη του ταινία μετά το «Πόνος και δόξα» που κέρδισε στις Κάννες το 2019. Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην «Ανθρώπινη φωνή», την οποία έγραψε στα ισπανικά και μετά έδωσε για μετάφραση, ως «πολύ προσωπική» και «ένα είδος οπτικού πειράματος για εκείνον».

Τα επόμενα σχέδια του σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης δουλεύει επίσης μια προσαρμογή της συλλογής διηγημάτων της Λουτσία Μπερλίν, «Ένα εγχειρίδιο για τις καθαρίστριες», ενώ λέγεται ότι θα επανενωθεί με την μούσα του, Πενέλοπε Κρουζ, σε ένα δράμα για τη μητρότητα, το 2021.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b