MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο Ιαν ΜακΚέλεν δωρίζει 40 χιλιάδες λίρες στους εργαζόμενους του θεάτρου

Πρόκειται για μία δωρεά που αφορά τους εργαζόμενους του θεάτρου που βρίσκονται πίσω από την σκηνή, και δεν δικαιούνται κρατική υποστήριξη.

Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν
Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν
Monopoli Team

Ταξιθέτες, τεχνικοί, ενδυματολόγοι, μακιγιέρ, όλοι όσοι εργάζονται πίσω και κάτω από την σκηνή, παλεύουν να τα βγάλουν πέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι, ο αγαπημένος ηθοποιός της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, σερ Ίαν ΜακΚέλεν, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα “ταμείο” για να τους στηρίξει.

Ο ηθοποιός, διάσημος για τον ρόλο του ως Γκάνταλφ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έκανε φυσικά την αρχή και έδωσε στο ταμείο 40 χιλιάδες λίρες (περίπου 44 χιλιάδες ευρώ). Πρόκειται ένα ποσό που είχε μαζέψει από την πρόσφατη περιοδεία του σε βρετανικά θέατρα για τα 80α του γενέθλια.

“Πολλοί που εργάζονται στην βιομηχανία του θεάτρου βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται εξαιτίας του κορονοϊού και της καραντίνας” δήλωσε ο ΜακΚέλεν.

Ο 81χρονος ηθοποιός, που ετοιμάζεται να παίξει τον Άμλετ, σε μία θεατρική παραγωγή που αψηφά τα στερεότυπα γύρω από την ηλικία, μίλησε και για τον λόγο που αποφάσισε να ιδρύσει αυτό το ταμείο: “Έλαβα ένα τραγικό γράμμα από έναν σκηνοθέτη που απειλείται με έξωση από το σπίτι του, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε κρατική υποστήριξη”. Πρόσθεσε παράλληλα ότι αυτό το σχέδιο του ταμείου αποτελεί μία “θαυμάσια ευκαιρία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ian McKellen θα παίξει τον Άμλετ σε μία νέα παραγωγή που δεν κοιτά ηλικίες12.09.2018

Την πρωτοβουλία του Ίαν ΜακΚέλεν έχει ήδη στηρίξει ο Οσκαρικός Έντι Ρεντμέιν (Η Θεωρία των Πάντων, Το Κορίτσι από τη Δανία), που αναγνωρίζει την ανάγκη να στηρίξει αυτόν τον ταλαιπωρημένο από την πανδημία κλάδο.

Υπενθυμίζουμε ότι έρευνα της Oxford Economics προειδοποιεί για πάνω από 400 χιλιάδες ανέργους και ζημία ύψους 74 εκατομμυρίων λιρών στην βιομηχανία των τεχνών, μόνο στην Βρετανία, πλήγμα από το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει η βιομηχανία του θεάτρου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b