MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Our Festival 6 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ελεύθερη είσοδο

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 φιλοξενεί το 6ο Our Festival, με ελεύθερη είσοδο αλλά και απόλυτη ασφάλεια.

Monopoli Team

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

20:30 | “Το Τάβλι” του Δ. Κεχαϊδη | Θεατρική Ομάδα Roswitha | Θέατρο

Η παράσταση μεταφέρει το έργο από την αθηναϊκή αυλή του ’72 στα καφενεία του 2020. Ένα τραπεζάκι και δύο καρέκλες. Ένα δίδυμο «κλόουν» λαϊκών ανδρών. Μια διαφορετική ματιά σε ένα πολύ γνωστό έργο. Σακάκια σκονισμένα. Αισθητική Ρόυ Άντερσον, κλαυσίγελος από Μπέκετ, κάτι από Τσιόλη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη
Παίζουν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Ντίνος Ποντικόπουλος
Διάρκεια: 65’

22:00 | Live music | Desert Monks | Μουσική

Δημιουργήθηκαν το 2015 στην Αθήνα και η μουσική τους επικεντρώνεται στην Alternative Rock χωρίς όμως να περιορίζεται εκεί, καθώς περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων που αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές καλλιτεχνικές τους καταβολές. Η πρώτη επίσημη δουλειά της μπάντας με τίτλο “Dark Grooves” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018. Μαρτυρά ένα δεμένο ήχο με περιστασιακά ήρεμες μελωδίες, μεγάλη ατμοσφαιρικότητα, σκοτεινά σημεία και έντονα ξεσπάσματα.Το συγκρότημα θα μας παρουσιάσει υλικό και από το επερχόμενο 2ο album του.

Συντελεστές: Κώστας Αμαργιανιτάκης (τύμπανα), Θάνης Παρασκευόπουλος (μπάσο, φωνητικά),Ανδρέας Ντρούλιας (κιθάρα, φωνή, Βαγγέλης Μπουγιατιώτης (κιθάρα)
Διάρκεια: 50’

23:00 | Live concert | Universe217 | Μουσική

Οι Universe217 είναι ένα από τα πιο δραστήρια συγκροτήματα στο χώρο του σκληρού ήχου στην Ελλάδα. Από τότε που σχηματίστηκαν (2005) μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει albums (καθώς και άλλες κυκλοφορίες, όπως ΕΡs και split 7’’ singles) κι έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες σε όλη τη χώρα μαζί με άλλες ελληνικές μπάντες αλλά και ως support σε γνωστά ονόματα από το εξωτερικό (Amenra, Anathema, Madder Mortem, Neurosis, OM, Saint Vitus, Samsara Blues Experiment, Scott Kelly, Wovenhand). Ο μοναδικός ήχος τους, η ενέργειά τους και η σκηνική τους παρουσία επιβεβαιώνουν τη φήμη που έχουν κερδίσει ως ένα από τα καλύτερα live σχήματα στο χώρο του ελληνικού rock/metal σήμερα.

Συντελεστές
Τάνια Λεοντίου (φωνή), Μάνος Γιακουμάκης (τύμπανα), Μάνος Γεωργακόπουλος (κιθάρα), Νίκος Παναγιωτόπουλος (μπάσο), Γιώτης Παρασκευαΐδης (ηχοληψία), Τόλης Τσατσάκος (φωτισμός)
Διάρκεια: 50’

Παράλληλη Δράση

(καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στον χώρο του κυλικείου)

Balkaniko | Video art

Το Balkaniko είναι μία εταιρεία για τον πολιτισμό που σκοπεύει να συνεισφέρει στη σύγχρονη τέχνη και να δημιουργήσει συνεργασίες και εικαστική αλληλεπίδραση μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Gasp 2010

Σε ένα ηχομονωμένο δωμάτιο, μία γυναίκα αγωνίζεται καθώς δίνει και την τελευταία της πνοή για να φουσκώσει μπαλόνια. Αγωνίζεται να τα τακτοποιήσει καθώς αυτά πετούν.

Συντελεστές
Video: Nora Adwan
Performer: Marina Dessau

In between space

Κάπου ανάμεσα στο κοσμικό και το πνευματικό, αυτό που είναι ανάμεσα, άνυδρο και στερημένο, είναι ο χώρος που βρίσκει κανείς να συνυπάρχει, που βρίσκει τελικά χώρο και αέρα να αναπνεύσει…
Βίντεο εμπνευσμένο και βασισμένο στο φωτογραφικό υλικό της Αθανασίας Παναγέα, με μουσική επένδυση από ηχογραφήσεις πεδίου (field recordings) της Άννα-Μαρίας Ράμμου.

Συντελεστές
Μουσική επένδυση και editing: Άννα-Μαρία Ράμμου
Φωτογραφίες: Αθανασία Παναγέα

Mutation (2019)

Στο βυθό της θάλασσας, από μία αρχικά απροσδιόριστη μάζα, σχηματίζονται δύο σιαμαίες αδερφές. Αρχίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι βίας, νομίζοντας ότι μόνο έτσι θα αποσχιστούν μεταξύ τους. Η Μαρία Ζέυλαν Κανέλλου ενδιαφέρεται για τις συγγένειες μεταξύ των ανθρώπων με τα υπόλοιπα είδη. Το video Mutation, εκπροσωπείται από τη γκαλερί Arebyte, στο Λονδίνο.

Συντελεστές
Video: Μαρία Ζέυλαν Κανέλλου
Παραγωγή: Balkaniko
Performers: Αλίκη Γεωργουλοπούλου, Μαριάννα Τσαγκαράκη
Μουσική: Γιώργος Νίκας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οur Festival 6

Τρίτη, 28 Ιουλίου έως Κυριακή, 2 Αυγούστου

Ευρυπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι (χάρτης)| Πληροφορίες για την πρόσβαση στο Θέατρο Ρεματιάς θα βρείτε εδώ.

Είσοδος: Ελεύθερη

Απαραίτητη την επίδειξη δελτίου εισόδου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το viva.gr. Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος θα μεσολαβεί διάλειμμα, κατά το οποίο οι θεατές θα πρέπει να αποχωρούν από το χώρο, ώστε το θέατρο να απολυμαίνεται για το δεύτερο μέρος. Όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί δελτία εισόδου και για τα δύο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://emeis.net.gr/our-festival/

To Our Festival 6, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με την Liminal Access, προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε επιλεγμένες δράσεις. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.liminal.eu.

ΤοOur Festival 6 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου. Με την οικονομική στήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b