MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Our Festival 6 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ελεύθερη είσοδο

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 φιλοξενεί το 6ο Our Festival, με ελεύθερη είσοδο αλλά και απόλυτη ασφάλεια.

Monopoli Team

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

19:00 |Μουσική με Ανακυκλώσιμα Υλικά | Marakaibo Percussion | Εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών

*Με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Ένα βιωματικό εργαστήρι μουσικής με κεντρικούς θεματικούς άξονες το ρυθμό στη μουσική, την ομαδικότητα, την ανακύκλωση υλικών και τη δημιουργικότητα. Οι Marakaibo Percussion έρχονται από τη χώρα Μαράκα. Στις βαλίτσες τους έχουν πολλές πολλές μαράκες. Τι είναι όμως οι μαράκες; Τι κάνουν οι Marakaibo με τις μαράκες; Από τι υλικά τις φτιάχνουν; Μικροί και μεγάλοι ελάτε να γνωρίσετε τα μυστικά της ανακυκλώσιμης μουσικής με αποκορύφωμα μια μικρή γιορτή μαρακο-μουσικής μαζί με τους Marakaibo.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε δύο ομάδες των 10 παιδιών (Α’ ομάδα 19:00 – 19:40, Β’ ομάδα 19:50 – 20:30) και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής- έως 23/7- στο 6947900371. Συντελεστές: Νίκος Βαρελάς, Στέφανος Εφρεμίδης, Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου. Διάρκεια: 90’

21:00 | 2 meet | Μαρί Κασσαπιάν – Ελιάν Ρουμιέ | Χορός

Αφορμή του έργου «2 meet» αποτέλεσε η -κατά το ήμισυ- καταγωγή των δύο χορευτριών από την Αρμενία, και τη Συρία, και η επιθυμία δημιουργίας μιας χορογραφικής σύνθεσης μέσα από την οποία θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται η μίξη αυτών των πολιτισμών με τον ελληνικό. Ούσες και οι δύο απόγονοι δεύτερης γενιάς, το έργο τροφοδοτείται και από τον αναστοχασμό των δημιουργών πάνω στο κατά πόσο μια πολιτιστική ταυτότητα μπορεί να διατηρηθεί σε συνθήκες απομόνωσης από την πηγή της – τη χώρα καταγωγής της. Κύριος στόχος του έργου είναι η εξερεύνηση αφενός της συνύπαρξης επί σκηνής δύο ανθρώπων που προέρχονται από δύο διαφορετικές πολιτισμικές μίξεις, και αφετέρου του αμαλγάματος που δημιουργείται μέσα από την ένωση δύο ή και τριών διαφορετικών κόσμων. Δύο αφετηρίες. Ένας κοινός προορισμός.

Συντελεστές:
Ερμηνεία / Χορογραφία: Μαρί Κασσαπιάν και Ελιάν Ρουμιέ
Μουσική Σύνθεση: Anna Vs June
Αφήγηση: Αΐντα Καλαϊτζιάν και Γεώργιος Ρουμιέ
Μετάφραση: Κουίν Μινασσιάν και Γεώργιος Ρουμιέ
Φωτογραφία: Κιάρα Ρουμιέ
Διάρκεια: 20’

21:30 | Νίκος Καζαντζάκης – Όφις και κρίνο | Χρήστος Θάνος, Ηρώ Μπέζου | Θέατρο

*Με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικούς υπέρτιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους και Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.

Είμαι ανήσυχος, ανήσυχος. Κάποιος πόνος εξύπνησε μέσα μου. Είμαι άρρωστος, τα χέρια μου καίνε. Μου φαίνεται πως αν ξεσκίσω λίγο τη σάρκα Σου και ιδώ λίγο –ω μόνο μια σταλαγματιά! αίμα, θα ησυχάσω! (22 Οκτωβρίου) Το πρώτο λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή από τον Χρήστο Θάνο και την Ηρώ Μπέζου. Το “Όφις και κρίνο” αποτελεί ένα αδιάκοπο αλληλοσπαραγμό ανάμεσα στη σάρκα και το πνεύμα, το φως και το σκοτάδι, τον έρωτα και τον θάνατο.

Συντελεστές
Κείμενο: Νίκος Καζαντζάκης
Θεατρική προσαρμογή: Ηρώ Μπέζου – Χρήστος Θάνος
Σκηνοθεσία – Μουσική: Χρήστος Θάνος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Γραφιστικά: Γιάννης Καρδάσης
Παραγωγή: Εμείς – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού
Ερμηνεύουν: Ηρώ Μπέζου, Χρήστος Θάνος
Διάρκεια: 60’

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οur Festival 6

Τρίτη, 28 Ιουλίου έως Κυριακή, 2 Αυγούστου

Ευρυπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι (χάρτης)| Πληροφορίες για την πρόσβαση στο Θέατρο Ρεματιάς θα βρείτε εδώ.

Είσοδος: Ελεύθερη

Απαραίτητη την επίδειξη δελτίου εισόδου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το viva.gr. Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος θα μεσολαβεί διάλειμμα, κατά το οποίο οι θεατές θα πρέπει να αποχωρούν από το χώρο, ώστε το θέατρο να απολυμαίνεται για το δεύτερο μέρος. Όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί δελτία εισόδου και για τα δύο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://emeis.net.gr/our-festival/

To Our Festival 6, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με την Liminal Access, προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε επιλεγμένες δράσεις. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.liminal.eu.

ΤοOur Festival 6 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου. Με την οικονομική στήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b