MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Αθήνα τη νύχτα – restart στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου

Η παράσταση «Η Αθήνα τη νύχτα – restart», σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, έρχεται την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου, με ελεύθερη είσοδο.

Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού
Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού
Monopoli Team

Με οδηγό τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της αθωότητας, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Ελλήνων, η παράσταση με τίτλο «Η Αθήνα τη νύχτα – restart», επιχειρεί ένα ταξίδι στα περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα. Ένα βήμα δρόμος, πολλών δεκαετιών δρασκελιά, με την Ερωφίλη και την Αργυρώ Καπαρού, την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου.

Αμαλία Καβάλη

«Η Αθήνα τη νύχτα – restart»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Την έρευνα και τα κείμενα υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου, την σκηνοθετική επιμέλεια η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αμαλία Καβάλη και Σήφης Πολυζωίδης.

Η παράσταση ξεκινάει κάπου το ’54 και φτάνει στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τότε που όπως λέει ο Χατζιδάκις «το φεγγάρι ήταν κάτι σαν μαγικός κήπος και οι αστροναύτες δεν είχαν τραυματίσει θανάσιμα την παραδοσιακή μας αντίληψη περί Σελήνης». Αξίζει μια βόλτα εκεί πάνω.

Σήφης Πολυζωίδης

Μια νοσταλγική «περιπλάνηση» στην Αθήνα

Μια βόλτα στην Αθήνα που επούλωνε σιγά – σιγά τις πληγές των δύο προηγούμενων δεκαετιών,  που στα σαλόνια υπήρχαν ακόμη ανθοστήλες και κάθε οικογένεια είχε έναν, τουλάχιστον ναυτικό. Μια βόλτα στις νύχτες που η Αθήνα διασκέδαζε, σαν να ήθελε να ξορκίσει το σπαραγμό και την εξαθλίωση που είχε βιώσει. Μια βόλτα στις μέρες που ήταν γεμάτες ζωή, οι νύχτες μύριζαν γιασεμί και αγιόκλημα και οι γείτονες ήταν σχεδόν οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Οι πρώτες εικόνες από την παράσταση του Θοδωρή Γκόνη12.09.2018

Μια βόλτα, συντροφιά με τραγούδια που μιλάνε για αγάπη, έρωτα, απογοήτευση, πάθος, χαρά, τραγούδια με αρχοντιά και μπέσα, τραγούδια που σε μερακλώνουν, σε ανεβάζουν σε ρίχνουν, τραγούδια όμορφα. Μια βόλτα μέσα από ασπρόμαυρες εικόνες της Αθήνας, που έχει πάντα τη γεύση που της δίνεις, έχει το χρώμα που της δίνεις, έχει ένταση, είναι δύσκολη και εύκολη. Είναι παιχνίδι, είναι χαρά και λύπη. Έχει δάκρυα και γέλια. Έχει εχθρούς και φίλους. Αγκάθια και ρόδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Παίζουν: Τραγούδια ερμηνεύουν η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού | Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Καβάλη, Σήφης Πολυζωίδης | Στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας, στην κιθάρα ο Δημήτρης Παπαλάμπρου.

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση.
Σενάριο: Σοφία Αδαμίδου
Πληροφορίες: Η είσοδος είναι ελεύθερη, οι κρατήσεις των θέσεων θα υλοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://booking.open1.eu/zografos-politismos. Οσοι δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους με επικοινωνία στο τηλέφωνο 211-8002911 (ώρες 08.00-16.00)
Παραστάσεις: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b