MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Τζιμ Κάρεϊ υπογράφει μια ημι-αυτοβιογραφική νουβέλα που σχολιάζει το Χόλιγουντ

«Είναι μία σάτιρα, μία παρωδία, αλλά έγινε με σεβασμό», δήλωσε ο Τζιμ Κάρεϊ για την ημι – αυτοβιογραφία του, που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο.

Monopoli Team

Ο Τζιμ Κάρεϊ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία σατιρική νουβέλα για τις εμμονές της αυτοαναφορικής κουλτούρας του Χόλιγουντ, με τίτλο «Memoirs and Misinformation», το οποίο συνέγραψε με τη Dana Vachon.

Τι θα αφορά το βιβλίο

Ο ηθοποιός παρουσίασε το βιβλίο σε συνέντευξή του στους New York Times, λίγο πριν την κυκλοφορία του τον Ιούλιο, αποκαλύπτοντας ότι αφιέρωσαν τα τελευταία οκτώ χρόνια δουλεύοντας πάνω σε αυτό. Πρόκειται για ένα συνδυασμό αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, που αφηγείται την ιστορία ενός φανταστικού Τζιμ Κάρεϊ, που αναζητά νόημα στο Χόλιγουντ, χρόνια μετά την καλλιτεχνική επιτυχία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου»: Online, διαδραστική παρουσίαση για το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη12.09.2018

Γιατί προτίμησε να έχει μορφή ημι-αυτοβιογραφίας;

Η δημιουργία ενός…παράλληλου Χόλιγουντ ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ήθελε να αποτυπώσει τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του ο ηθοποιός. «Δεν υπάρχει τίποτα, σε αυτό το σημείο της καλλιτεχνικής μου ζωής, πιο βαρετό από την ιδέα να γράφω τα πραγματικά γεγονότα της ζωής μου με κάποια χρονολογική σειρά», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Ο Τζιμ Κάρεϊ σε αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά ένας εκπρόσωπος – ένα είδωλο οποιουδήποτε στη θέση μου. Του καλλιτέχνη, της διασημότητας, του σταρ. Ο κόσμος του βιβλίου είναι γεμάτος υπερβολές, εγωκεντρισμό και ματαιοδοξία. Μερικά από αυτά είναι πραγματικά. Απλά δεν θα ξέρετε ποια. Αλλά ακόμη και τα φανταστικά γεγονότα του βιβλίου αποκαλύπτουν μια αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο Τζιμ Κάρει στη ταινία «Η Μάσκα», που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Αληθινοί σταρ εμφανίζονται στο βιβλίο

Στο βιβλίο επίσης, παρουσιάζονται φανταστικές εκδόσεις πραγματικών σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Άντονι Χόπκινς και ο Τομ Κρουζ. Ο Κάρεϊ φρόντισε να στείλει στον κάθε ηθοποιό μια επιστολή, εξηγώντας την ύπαρξή του στο βιβλίο. «Είναι σάτιρα, είναι παρωδία, αλλά γίνεται με σεβασμό», είπε. «Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό το βιβλίο είναι άνθρωποι που θαυμάζω πολύ».

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι ένας από τους σταρ που αναφέρει το βιβλίο.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη, ο Νίκολας Κέιτζ νιώθει τιμή για την αναφορά του στο βιβλίο και υποστηρίζει ολοκληρωτικά τη δημιουργία του. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σίγουρος για το αν θα αρέσει πολύ στον Τομ Κρουζ. «Μπορώ να δεχτώ μια μπουνιά, για το έργο τέχνης μου», δήλωσε ο Κάρεϊ.

Το «Memoirs and Misinformation» θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 7 Ιουλίου. Μια ηχητική έκδοση του βιβλίου θα περιλαμβάνει τη φωνή του συμπρωταγωνιστή του Κάρεϊ στη ταινία «Ηλίθιος και Πανηλίθιος», Τζεφ Ντάνιελς.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b