MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΈΑΤΡΟ

Ο Ian McKellen θα παίξει τον Άμλετ σε μία νέα παραγωγή που δεν κοιτά ηλικίες

Ο αγαπημένος μας “Γκάνταλφ”, Ian McKellen, θα πρωταγωνιστήσει ως Άμλετ σε μία βρετανική θεατρική παραγωγή που θέλει να επανεξετάσει το διάσημο σαιξπηρικό έργο.

Monopoli Team

Η ηλικία του Άμλετ υπήρξε πάντα θέμα πολλών συζητήσεων. Κανείς όμως δεν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι… 81 ετών. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Sean Mathias, όμως, φαίνεται να μην κοιτά ηλικίες και να θέλει να δώσει μία άλλη διάσταση στο σαιξπηρικό έργο.

Έτσι, ο αγαπημένος μας ηθοποιός Ian McKellen θα παίξει τον ρόλο του Άμλετ, ενός ρόλου που συνήθως δίνεται σε νέους ηθοποιούς, καθώς σύμφωνα με ακαδημαϊκούς ο Άμλετ δεν είναι πάνω από 30 χρονών. Συνήθως οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί παίζουν τον Βασιλιά Ληρ, ρόλο που ο McKellen έχει υποδυθεί ήδη τρεις φορές στην καριέρα του.

Φυσικά, ο αγαπημένος ηθοποιός έχει παίξει ξανά τον Άμλετ, πριν από 50 χρόνια σε μία τηλεοπτική ταινία, που έλαβε γενικά πολύ καλές κριτικές.

Ο Ian McKellen ως Άμλετ, το 1971

Ο Ian McKellen ως Άμλετ, το 1971

Πρόκειται για μία από τις πρώτες παραστάσεις μετά το lockdown στην Μ. Βρετανία. “Νιώθω τυχερός που μπορώ να δουλέψω ξανά, χάρη στον Bill Kenwright και την αισιοδοξία του, αλλά και στον Sean Mathias, που με προσκάλεσε να επανεξετάσουμε τον Άμλετ. Έτσι, τώρα θα ξανασυναντηθούμε. Δεν ξέρω πότε, αλλά ξέρω που -στο Theatre Royal Windsor!” δήλωσε ο Ian McKellen.

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 29 Ιουνίου και οι ηθοποιοί θα τηρούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με την Guardian, κανείς από τους συντελεστές δεν γνωρίζει πότε θα είναι μπορέσουν να ανεβάσουν την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Καταστροφικές οι συνέπειες στο θέατρο” προειδοποιούν τα σημαντικότερα θέατρα της Αγγλίας12.09.2018

Ο κλάδος των τεχνών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Μ. Βρετανία, έχει πληγεί δραματικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα της Oxford Economics προειδοποίησε για πάνω από 400 χιλιάδες ανέργους και ζημία ύψους 74 εκατομμυρίων λιρών στην βιομηχανία του πολιτισμού. Τα θέατρα της Βρετανίας θα ανοίξουν ξανά στις 4 Ιουλίου, το 70% των θεάτρων, όμως, φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά και ζητά την βοήθεια του κράτους.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Μπισμπίκη-Κιτσοπούλου
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μπέλλος: Παγκόσμιες Ημέρες Πόιησης και Θεάτρου με προσφορά στα εισιτήρια