MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΈΑΤΡΟ

Ο Ian McKellen θα παίξει τον Άμλετ σε μία νέα παραγωγή που δεν κοιτά ηλικίες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο αγαπημένος μας “Γκάνταλφ”, Ian McKellen, θα πρωταγωνιστήσει ως Άμλετ σε μία βρετανική θεατρική παραγωγή που θέλει να επανεξετάσει το διάσημο σαιξπηρικό έργο.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ηλικία του Άμλετ υπήρξε πάντα θέμα πολλών συζητήσεων. Κανείς όμως δεν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι… 81 ετών. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Sean Mathias, όμως, φαίνεται να μην κοιτά ηλικίες και να θέλει να δώσει μία άλλη διάσταση στο σαιξπηρικό έργο.

Έτσι, ο αγαπημένος μας ηθοποιός Ian McKellen θα παίξει τον ρόλο του Άμλετ, ενός ρόλου που συνήθως δίνεται σε νέους ηθοποιούς, καθώς σύμφωνα με ακαδημαϊκούς ο Άμλετ δεν είναι πάνω από 30 χρονών. Συνήθως οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί παίζουν τον Βασιλιά Ληρ, ρόλο που ο McKellen έχει υποδυθεί ήδη τρεις φορές στην καριέρα του.

Φυσικά, ο αγαπημένος ηθοποιός έχει παίξει ξανά τον Άμλετ, πριν από 50 χρόνια σε μία τηλεοπτική ταινία, που έλαβε γενικά πολύ καλές κριτικές.

Ο Ian McKellen ως Άμλετ, το 1971

Ο Ian McKellen ως Άμλετ, το 1971

Πρόκειται για μία από τις πρώτες παραστάσεις μετά το lockdown στην Μ. Βρετανία. “Νιώθω τυχερός που μπορώ να δουλέψω ξανά, χάρη στον Bill Kenwright και την αισιοδοξία του, αλλά και στον Sean Mathias, που με προσκάλεσε να επανεξετάσουμε τον Άμλετ. Έτσι, τώρα θα ξανασυναντηθούμε. Δεν ξέρω πότε, αλλά ξέρω που -στο Theatre Royal Windsor!” δήλωσε ο Ian McKellen.

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 29 Ιουνίου και οι ηθοποιοί θα τηρούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με την Guardian, κανείς από τους συντελεστές δεν γνωρίζει πότε θα είναι μπορέσουν να ανεβάσουν την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Καταστροφικές οι συνέπειες στο θέατρο” προειδοποιούν τα σημαντικότερα θέατρα της Αγγλίας12.09.2018

Ο κλάδος των τεχνών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Μ. Βρετανία, έχει πληγεί δραματικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα της Oxford Economics προειδοποίησε για πάνω από 400 χιλιάδες ανέργους και ζημία ύψους 74 εκατομμυρίων λιρών στην βιομηχανία του πολιτισμού. Τα θέατρα της Βρετανίας θα ανοίξουν ξανά στις 4 Ιουλίου, το 70% των θεάτρων, όμως, φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά και ζητά την βοήθεια του κράτους.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τοπίο και Σώμα: Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026 δίνει ραντεβού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία
Εκδηλώσεις
Συνομιλία με ένα λογισμικό: Ένας πρωτότυπος AI περίπατος στην Αρχαία Αγορά από τον Γιώργο Δρίβα
Αφιέρωμα
Καλοκαίρι στο θέατρο: Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα
Θεατρικά Νέα
Οι Κάλπηδες, του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Θεατρικά Νέα
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο»: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Η «Παράσταση του μήνα» ζωντανεύει στο ραδιόφωνο μέσα από το πολύτιμο αρχείο του
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν στο «McNeal» του Ayad Akhtar
Θεατρικά Νέα
Οι κωμωδίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Θεατρικά Νέα
«Στοιχειωμένοι»: Tο μουσικοθεατρικό έργο του Δημήτρη Μαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Θεατρικά Νέα
Φαέθων, του J. B. Lully σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου στο 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους