MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Όπερα στη Βαρκελώνη ανοίγει ξανά με μία παράσταση για… 3000 γλάστρες

Η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε μετά από τρεις μήνες και έπαιξε για σχεδόν 3000 φυτά σε γλάστρες, στο πλαίσιο έργου ενός καλλιτέχνη, που άντλησε έμπνευση από τη σχέση του με τη φύση κατά την πανδημία.

Monopoli Team

Μετά από τρεις μήνες καραντίνας, η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά την Δευτέρα 22 Ιουνίου και μάλιστα ήταν γεμάτη! Το κοινό της, όμως, δεν ήταν άνθρωποι, αλλά… φυτά σε γλάστρες, που γέμισαν την αίθουσα με χωρητικότητα 2.292 θέσεων.

Πρόκειται για το έργο ενός Ισπανού καλλιτέχνη, του Eugenio Ampudia, που δήλωσε ότι άντλησε έμπνευση από την σχέση που ανέπτυξε με τη φύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Παρακολουθούσα όσα συνέβαιναν με τη φύση όλο αυτό τον καιρό. Άκουσα περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Τα φυτά στον κήπο μου μεγάλωναν πιο γρήγορα. Και χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι είχα συνάψει μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο και τη φύση” δήλωσε.

Έτσι, το Gran Teatre del Liceu γέμισε τις θέσεις του με φυτά για μία παράσταση από το UceLi Quartet. Το κουαρτέτο έπαιξε το “Chrisantemi” του Giacomo Puccini, ενώ την παράσταση μπορούσαν να παρακολουθήσουν και άνθρωποι μέσω livestream.

“Μετά από μία περίεργη περίοδο, ο δημιουργός και ο διευθυντής της όπερας μας προσφέρουν μία διαφορετική προσέγγιση για την επιστροφή στην κανονικότητα, μία προσέγγιση που μας φέρνει πιο κοντά στη σχέση μας με τη φύση” διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της όπερας.

Τα φυτά, καθώς και μία βεβαίωση από τον καλλιτέχνη θα δωριστούν σε εργαζόμενους υγείας στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, που “υπηρέτησαν το κοινό στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που η γενιά μας δεν είχε ξαναδεί όμοια της”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b