MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Όπερα στη Βαρκελώνη ανοίγει ξανά με μία παράσταση για… 3000 γλάστρες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε μετά από τρεις μήνες και έπαιξε για σχεδόν 3000 φυτά σε γλάστρες, στο πλαίσιο έργου ενός καλλιτέχνη, που άντλησε έμπνευση από τη σχέση του με τη φύση κατά την πανδημία.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μετά από τρεις μήνες καραντίνας, η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά την Δευτέρα 22 Ιουνίου και μάλιστα ήταν γεμάτη! Το κοινό της, όμως, δεν ήταν άνθρωποι, αλλά… φυτά σε γλάστρες, που γέμισαν την αίθουσα με χωρητικότητα 2.292 θέσεων.

Πρόκειται για το έργο ενός Ισπανού καλλιτέχνη, του Eugenio Ampudia, που δήλωσε ότι άντλησε έμπνευση από την σχέση που ανέπτυξε με τη φύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Παρακολουθούσα όσα συνέβαιναν με τη φύση όλο αυτό τον καιρό. Άκουσα περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Τα φυτά στον κήπο μου μεγάλωναν πιο γρήγορα. Και χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι είχα συνάψει μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο και τη φύση” δήλωσε.

Έτσι, το Gran Teatre del Liceu γέμισε τις θέσεις του με φυτά για μία παράσταση από το UceLi Quartet. Το κουαρτέτο έπαιξε το “Chrisantemi” του Giacomo Puccini, ενώ την παράσταση μπορούσαν να παρακολουθήσουν και άνθρωποι μέσω livestream.

“Μετά από μία περίεργη περίοδο, ο δημιουργός και ο διευθυντής της όπερας μας προσφέρουν μία διαφορετική προσέγγιση για την επιστροφή στην κανονικότητα, μία προσέγγιση που μας φέρνει πιο κοντά στη σχέση μας με τη φύση” διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της όπερας.

Τα φυτά, καθώς και μία βεβαίωση από τον καλλιτέχνη θα δωριστούν σε εργαζόμενους υγείας στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, που “υπηρέτησαν το κοινό στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που η γενιά μας δεν είχε ξαναδεί όμοια της”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
ΚΟΑ: «Άνοιξη όλο τον χρόνο» με διεθνείς συμπράξεις και συμφωνικά αριστουργήματα για τη σεζόν 2026-27
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Θέατρο, μουσική, σινεμά στο καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού της Ελευσίνας
Εκδηλώσεις
«Βάλε Shuffle»: Το SNFCC Youth Council φέρνει στο ΚΠΙΣΝ μια indie μουσική βραδιά χωρίς «ταμπέλες»
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2026: Μουσική και θέατρο για 4η εβδομάδα στη Ρεματιά
Εκδηλώσεις
Μέγαρο: Μεγάλες ορχήστρες, κορυφαίοι μαέστροι και ερμηνευτές ανοίγουν τη σεζόν 2026-27
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με το «Κοντσέρτο της Κορίνθου» του Λέο Μπρόοουερ
Μουσικά Νέα
«Μας πήρανε την πόλη»: Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά για το gentrification στο νέο της τραγούδι
Μουσικά Νέα
Sold out η συναυλία του Robert Plant με τους Saving Grace και τη Suzi Dian στο Sani Festival
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
Μουσικά Νέα
Bonnie Tyler: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή των 80s
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine