MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ

Megaron Online: Δείτε το αριστούργημα του μπελ κάντο «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Ντονιτσέττι

Με αυτή τη σπουδαία όπερα του μπελ κάντο ολοκληρώνεται, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21:00, ο επιτυχημένος κύκλος διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online.

Monopoli Team

Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από την πρεμιέρα της «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» στο Τεάτρο Σαν Κάρλο της Νάπολης, και η τραγική ηρωίδα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι παραμένει δημοφιλής όσο ποτέ στο ρεπερτόριο των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου. Το 2002, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανέβασε το αριστούργημα του μεγάλου ιταλού συνθέτη σε μια έξοχη παραγωγή με ένα λαμπερό καστ, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Με αυτή τη σπουδαία όπερα του μπελκάντο ολοκληρώνεται, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο επιτυχημένος κύκλος διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online.

Τζουν Άντερσον

Οι συντελεστές

Στην παράσταση αυτή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που απαιτεί υψηλές δεξιοτεχνικές και υποκριτικές ικανότητες, ερμήνευσε η εξαίρετη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον, πλαισιωμένη από δύο κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές, τον μεξικανό τενόρο Ραμόν Βάργκας (Εντγκάρντο Ρέηβενσγουντ) και τον ιταλό βαρύτονο Ρομπέρτο Φροντάλι (Λόρδος Ενρίκο Άστον). Τη διανομή συμπληρώνουν οι Σαβέριο Φιόρε και Πατρίτσιο Σαουντέλλι καθώς και δύο έλληνες μονωδοί που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και η Μαίρη-Έλεν Νέζη. Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος, ένας καταξιωμένος δημιουργός με μακρά πορεία στον χώρο της όπερας. Συμμετέχει η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που διευθύνει η Φανή Παλαμίδη. Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ο διάσημος ιταλός μαέστρος Άντζελο Καβαλλάρο.

Δείτε τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι (διάρκεια: 142 λεπτά), τη σύνοψη και τους συντελεστές της παράστασης εδώ.

Τζουν Άντερσον, Χριστόφορος Σταμπόγλης

Megaron on demand

Στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη διάσημη ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο (Making-of) με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

Στη σελίδα του Megaron Plus είναι επίσης διαθέσιμες on demand ομιλίες διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων, διανοητών και καλλιτεχνών (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου12.09.2018

Live συναυλίες του ECHO

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συναυλίες του ECHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) στο facebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 μ.μ. Οι περισσότερες από αυτές είναι διαθέσιμες στο fb και μετά τη live προβολή τους.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ. Η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του Μegaron Plus έγινε από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Mποδοσάκη (www.blod.gr).

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
ΔΘΠ: Ανοιχτό κάλεσμα σε σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου»
Θεατρικά Νέα
«Σωσμένος»: Ο Βασίλης Μπισμπίκης συναντά τη Λένα Κιτσοπούλου στο Cartel
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Κουτλής αναμετράται με την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο
Art & Culture
"Η Κατάρρευση" στο Rabbithole (video)
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Μια παράσταση αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί»
Θεατρικά Νέα
Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό
Θεατρικά Νέα
Το «Τζένη Τζένη» στο θέατρο με έμπνευση από την ταινία των 60s
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και Κόρες»: Η θρυλική παράσταση συνεχίζει στο Αμφι-Θέατρο – Οι πρώτες φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
Θεατρικά Νέα
Οι Καρέκλες: Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου