MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Pursuit As Happiness: Στη δημοσιότητα δόθηκε άγνωστο διήγημα του Ernest Hemingway

Ένα άγνωστο «αυτοβιογραφικό» διήγημα του νομπελίστα συγγραφέα, Ernest Hemingway, με τίτλο «Pursuit As Happiness», δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εγγονό του.

Ernest Hemingway
Monopoli Team

Ένα, έως τώρα, άγνωστο διήγημα του Ernest Hemingway, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο εγγονός του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα. Πρόκειται για τη σύντομη «αυτοβιογραφική» ιστορία, με τίτλο «Pursuit As Happiness», η οποία θα συμπεριληφθεί στην καινούρια έκδοση της βραβευμένης με πούλιτζερ νουβέλας του Hemingway, «Ο Γέρος και η θάλασσα» (1951).

Λίγα λόγια για το διήγημα

Η ιστορία γράφτηκε την περίοδο 1936-1956 και περιγράφει τις περιπέτειες ενός ήρωα, με το όνομα Ernest Hemingway, και των φίλων του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ψαρέματος, καθώς επιδίδονται στην αναζήτηση ενός τεράστιου ξιφία. Αν και το διήγημα φαίνεται να διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1933 και να αφορά ένα συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο είναι εμπνευσμένο από πολυάριθμα διαφορετικά βιώματα του συγγραφέα. Παράλληλα, στην αφήγηση, η οποία αντηχεί σε μεγάλο βαθμό το αριστούργημα «Ο Γέρος και η θάλασσα», βρίσκουμε ενσωματωμένα ποικίλα μυθοπλαστικά στοιχεία.

Φωτογραφία: Alfred Eisenstaedt

Τι λέει ο εγγονός του Seán Hemingway

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό The New Yorker ο εγγονός του Seán Hemingway δήλωσε: «Έχει δημιουργηθεί με τόση προσοχή, ώστε να διαβάζεται ως μια σύντομη ιστορία μυθοπλασίας. Όπως έγραψε ο παππούς μου στα απομνημονεύματά του, «Μια κινητή γιορτή», τα οποία αποκαλούσε μυθοπλασία, ένα μυθοπλαστικό έργο μπορεί να ρίξει φως σε πραγματικά γεγονότα».

Ο Seán Hemingway ανακάλυψε το συγκεκριμένο χειρόγραφο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Συλλογή Ernest Hemingway που βρίσκεται στην Βιβλιοθήκη και Μουσείο «John F Kennedy» της Βοστώνης: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί ξέφυγε μέχρι τώρα της προσοχής μας. Πρόκειται για ένα διαμάντι ανάμεσα στο αδημοσίευτο υλικό» συμπλήρωσε.

*Η σύντομη ιστορία «Pursuit As Happiness» δημοσιεύτηκε, επίσης, στο περιοδικό The New Yorker (τεύχος 8 – 15 Ιουνίου 2020) και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Πηγή: newyorker.com

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b