MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

«Τρία αδέρφια»: Δείτε online την ταινία μικρού μήκους του Σπάικ Λι για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι δημοσίευσε μια ταινία μικρού μήκους στο Twitter, που αναφέρεται στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική.

Monopoli Team

Με αφορμή τα βίαια επεισόδια και τις διαδηλώσεις που ξεσήκωσε η δολοφονία από αστυνομικό, του έγχρωμου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα των ΗΠΑ, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, αντιδρά με τον δικό του τρόπο.

Ως ισχυρός υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων της αφρο-αμερικανικής κοινότητας , ο Σπάικ Λι δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, ένα σύντομο βίντεο-ταινία, με τίτλο «3 Brothers — Radio Raheem, Eric Garner, and George Floyd».

Σπάικ Λι

Το βίντεο ενώνει αποσπάσματα από μια παλιότερη ταινία του Λι, το «Do the Right Thing» που είχε κυκλοφορήσει το 1989, με πραγματικά πλάνα από τον θάνατο δυο αφροαμερικανών, του Έρικ Γκάρνερ και του Τζορτζ Φλόιντ. Ο Λι χρησιμοποιεί συγκεκριμένα, μια σκηνή από τη ταινία το 1989, όπου ο χαρακτήρας Radio Raheem (Bill Nunn) δολοφονείται από λευκούς αστυνομικούς.

Δείτε την ταινία που δημοσίευσε ο Σπάικ Λι στο Twitter:

Ο Λι παρουσίασε πρώτη φορά την ταινία μικρού μήκους, κατά τη διάρκεια εμφάνισης του στο CNN. «Πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν γιατί οι άνθρωποι ενεργούν με αυτό το τρόπο;», ρώτησε τους θεατές για τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αμερική. «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είδαμε τις ταραχές στη δεκαετία του ’60, τη δολοφονία του Dr. King, κάθε φορά που κάτι συμβαίνει και δεν επικρατεί δικαιοσύνη, οι άνθρωποι αντιδρούν έτσι, για να ακουστούν. Αυτό το βλέπουμε ξανά και ξανά και ξανά. Αυτό είναι: η δολοφονία των μαύρων σωμάτων, πάνω σε αυτό στηρίζεται αυτή η χώρα», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStreet artists σε όλο τον κόσμο τιμούν τη μνήμη του George Floyd12.09.2018

Η ταινία κυκλοφόρησε λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας ταινίας μεγάλου μήκους του Λι, που θα κυκλοφορήσει στο Netflix, στις 12 Ιουνίου. Πρόκειται για πολεμικό δράμα για το Βιετνάμ και ονομάζεται «Da 5 Bloods». Πρωταγωνιστεί ο Chadwick Boseman από τον «Μαύρο Πάνθηρα» και ο Jonathan Majors.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b