MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

Fire: Η ταινία μικρού μήκους του David Lynch κάνει…ψηφιακή πρεμιέρα!

Ο σκηνοθέτης θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά διαδικτυακά, μια παλαιότερη ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Fire» (Pozar).

Monopoli Team

Σήμερα Τετάρτη 20/5 στις 20:00, συντονιστείτε στο επίσημο κανάλι του σκηνοθέτη στο YouTube, με τίτλο «David Lynch Theater», όπου θα προβληθεί η ταινία «Fire» («Pozar») του 2015. Ο Lynch σκηνοθέτησε, έγραψε και έφτιαξε τα animation της ταινίας μικρού μήκους, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά διαδικτυακά στο κοινό!

Η μουσική της ταινίας είναι του Marek Zebrowski, διαχρονικού συνεργάτη του David Lynch, ο οποίος είχε γράψει και το soundtrack του «Inland Empire» του 2006 και με τον οποίο είχε συνεργαστεί για το άλμπουμ «Polish Night Music» του 2007.

Ο σκηνοθέτης μιλώντας για την ταινία δήλωσε: «Είναι ένα πείραμα που είχα στόχο να μην προδώσω με τίποτα τις προθέσεις μου και ο Marek να ερμηνεύσει ενστικτωδώς τα πλάνα με τον δικό του τρόπο. Πιστεύω πως ήταν ένα επιτυχημένο πείραμα και λάτρεψα τη σύνθεση του Marek για το κουαρτέτο εγχόρδων Πεντερέσκι».

Η ταινία «Fire» προσφέρει στους θεατές τον κλασικό σουρεαλισμό του Lynch. «Η ταινία που φάνηκε πολύ μελαγχολική και με ταυτόχρονα ποιητική με έναν τρόπο. Χωρίς να θέλω να γίνω γλαφυρός, προσπάθησα να αποδώσω με περισσότερη λεπτομέρεια όσα έκανε ο David. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή υπάρχει κάτι που μοιάζει με βροχή χαλαζιού, γι’ αυτό χρησιμοποίησα πολύ πιτσικάτο μαζί με μια ηχηρή μελωδία, ώστε η μουσική να αποκτήσει λυρισμό», δήλωσε ο Zebrowski το 2015.

Συντονιστείτε σήμερα στις 20:00 για να δείτε την ταινία του David Lynch εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b