MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Μισέλ Πικολί: Έφυγε από τη ζωή ο «Ωραίος της Ημέρας»

Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Η Ωραία της Ημέρας» του Μπουνιουέλ και «Η Περιφρόνηση» του Γκοντάρ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών.

Monopoli Team

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Μισέλ Πικολί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Ο Πικολί ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, και έγινε διάσημος για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις εμβληματικές ταινίες «Η Ωραία της Ημέρας» του Λουί Μπουνιουέλ και «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Mε την Κατρίν Ντενέβ στην «Ωραία της Ημέρας» του Λουί Μπουνιουέ.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Παρίσι το 1925 από βιολονίστα πατέρα σουηδικής καταγωγής και Γαλλίδα μητέρα, και κέρδισε τον πρώτο μεγάλο ρόλο του, ως ανθρακωρύχος, στο κοινωνικό δράμα του Λουί Ντακέν, «The Mark of the Day».

Συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους σκηνοθέτες, κατά την διάρκεια της καριέρας του που εκτείνεται σε 8 δεκαετίες, και συγκεκριμένα με τους: Λουί Μπουνιουέλ, Μάρκο Φερέρι, Κώστα Γαβρά, Κλοντ Λελούς, Νάνι Μορέτι, Ζακ Ριβέτ, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ και με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Mε την Μπριζίτ Μπαρντό στην «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Ο Μισέλ Πικολί, πρωταγωνίστησε σε πάνω από 230 ταινίες, από τα τέλη του 1940 μέχρι το 2015 και είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1980, καθώς και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το 1982.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b