MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

ΚΠΙΣΝ: Ακυρώνεται η live μετάδοση του «4.48 Ψύχωση», στη θέση του «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ζωντανή αναμετάδοση, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ, της ερμηνείας του μυθιστορήματος της Μαργαρίτας Καραπάνου, «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά θα αντικαταστήσει το «4.48 Ψύχωση» της Σάρα Κέιν.

Η Κασάνδρα και ο Λύκος
Ελίνα Ρίζου | Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους η ζωντανή αναμετάδοση της ερμηνείας από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Γιάννη Κλίνη του έργου «4.48 Ψύχωση» της Σάρα Κέιν, στο πλαίσιο των «Παραβάσεων». Στη θέση τους, οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά, ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20.30, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού.

*Παρακολουθήστε τις Παραβάσεις ζωντανά στο snfcc.org/karapanou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Κυριακή 17/05 στις 20.30.

Μαρία Κεχαγιόγλου

Λίγα λόγια για το έργο

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ. Ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα που εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και επικοινωνία, στο πλαίσιο της πολύπλοκης σχέσης μητέρας και παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Έλλη Παπακωνσταντίνου ανεβάζει διαδικτυακά τα «Ίχνη της Αντιγόνης» της Χριστίνας Ουζουνίδη12.09.2018

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Καραντζάς
Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ελίνα Ρίζου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος

To μυθιστόρημα «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

*Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εβδομάδας του #snfccAtHome.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Τελευταίος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός
Εκδηλώσεις
Πάρος: Η «Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Εκδηλώσεις
Metropolitan-The Urban Theater: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια και μια κωμωδία τη νέα θεατρική σεζόν
Εκδηλώσεις
Ηρακλής Μαινόμενος: Η rock opera του Δημήτρη Μαραμή σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Θήβα
Εκδηλώσεις
Μεσοτοιχίες: Η νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου- Βαμβακά σε Καβάλα και Αθήνα
ShowBiz
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια»: Η Εύα Σιμάτου αποχαιρετά τον σύζυγό της μ’ ένα ποίημά του
Θεατρικά Νέα
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα
Θεατρικά Νέα
DEADLIFT. Άρση θανάτου: Το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου “ανεβαίνει” στο Θέατρο Εμπορικόν
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Θέατρο, μουσική, σινεμά στο καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού της Ελευσίνας
Θεατρικά Νέα
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος φέρνει επί σκηνής το εμβληματικό "The Dreamers"
Θεατρικά Νέα
Μάρω Κοντού: Το τελευταίο «αντίο» σήμερα και η επιθυμία που εκπληρώθηκε