MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναγνώσεις, παραστάσεις και άλλες δράσεις στο νέο ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

Με «Αναγνώσεις» λογοτεχνικών έργων, live αναμετάδοση των «Παραβάσεων» καθώς και με πολλές ακόμη δράσεις εμπλουτίζεται το εβδομαδιαίο ψηφιακό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναγνώσεις: Φώτης Κόντογλου, με την Ηρώ Μπέζου
Monopoli Team

Το #snfccAtHome μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το πρόγραμμά του για την εβδομάδα 10-17/05. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μέσα από το #snfccAtHome προσφέρει ένα πλήρες διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και άθλησης γεμάτο online σειρές και πρωτοβουλίες.

ΚΠΙΣΝ

Ελίνα Ρίζου, «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» της Μαργαρίτας Καραπάνου | Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Παραβάσεις: «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» της Μαργαρίτας Καραπάνου

Live από το ΚΠΙΣΝ

Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει σε live αναμετάδοση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χωρίς την παρουσία κοινού, το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», σε σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Καραντζά. Το πρώτο έργο της συγγραφέως επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Κυριακή 17/05 | 20.30

*Παρακολουθήστε τις Παραβάσεις ζωντανά στο snfcc.org καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο: Άλκη Ζέη – «Το καπλάνι της βιτρίνας»

Η Όλια Λαζαρίδου, μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του θεάτρου λόγου, διαβάζει το σπουδαίο παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν υπέροχα, πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης.

Η σειρά μεταδίδεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00

*Μπορείτε να ακούσετε τις «Αναγνώσεις» εδώ.

ΚΠΙΣΝ

Αναγνώσεις: Φώτης Κόντογλου

Η Ηρώ Μπέζου, μία από τις πιο ξεχωριστές ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, διαβάζει τα πεζογραφήματα του Φώτη Κόντογλου, «Ωσαννά!» και «O θεός Κόνανος και το μοναστήρι του το λεγόμενο καταβύθιση».

Τετάρτη 13/05 | 19.00

*Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η κα Βλεφαρίδου στο Μαύρο Γάτο

Η κα Βλεφαρίδου με ένα μαγικό τρόπο ταξιδεύει στο παρελθόν και βρίσκεται να πίνει τσάι στο Παρίσι, στο καλλιτεχνικό στέκι «Ο Μαύρος Γάτος» στις αρχές του 20ου αιώνα. Παρέα με τον καινούριο της φίλο, έναν ιδιότροπο σερβιτόρο, ανακαλύπτουμε τεχνικές και μυστικά των διάσημων ζωγράφων της εποχής.

*Δείτε τις «Περιπέτειες της κας Βλεφαρίδου» εδώ.

Δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά

Ανακαλύψτε τις νέες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα σχολικά προγράμματα και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: «Το καπλάνι και η παρέα του», «το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει», «Friday Challenge», «Το κλίμα αλλάζει», «Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» και πολλά άλλα έρχονται. Μείνετε συντονισμένοι!

*Ανακαλύψτε όλες τις δραστηριότητες εδώ.

#snfccAtHome: Το Καπλάνι και η παρέα του

Άθληση στο σπίτι
  • Mat Pilates: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 08.30
  • Yoga: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 08.30
  • Tai Chi: Κάθε Σάββατο στις 08.30
  • Άσκηση & Υγεία: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 10.00
  • Fit Kids: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο στις 10.00

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Δείτε περισσότερα εδώ.

Music Escapades: May Roosevelt  & Mechanimal

Tα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt συναντούν το μηχανικά beats των Mechanimal παρασύροντάς μας σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο, που αποτυπώνει τον πειραματισμό τoυς με νέες μουσικές συντεταγμένες.

*Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη 12/05 | 20.00 εδώ.

Jazz Chronicles: Petros Klampanis Orchestrette

Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών – από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική – με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

*Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 14/05 | 20.00 εδώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b