MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Room Service», «Ο Βυσσινόκηπος» και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, για 6η συνεχόμενη εβδομάδα, με youtube πρεμιέρες παραστάσεων, ταινιών, διαλέξεις, podcast και πολλές ακόμη πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ίδρυμα Ωνάση
«Room Service» των John Murray/Allen Boretz, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου | Φωτογραφία: Stavros Petropoulos
Monopoli Team

Onassis USA

«We Antigone» του Στέφανου Τσιβόπουλου

Στέφανος Τσιβόπουλος, «We Antigone»

Η μικρού μήκους ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου παρουσιάζει τη ζωή του Rakeem Edwards, ενός άστεγου 25χρονου γκέι, μαύρου άντρα, γεννημένου στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και μεγαλωμένου στην Αλάσκα. Το έργο εστιάζει στη ζωή του Rakeem, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον, στις σχέσεις του µε την οικογένειά του και, τελικά, στο κυνήγι των ονείρων του.

Η ταινία εξετάζει το πώς συνθήκες όπως η φυλή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι οικονομικές ανισότητες και η κοινωνική κινητικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυτοέκφραση και τον αυτοκαθορισµό. Για τον Στέφανο Τσιβόπουλο, η «Αντιγόνη» είναι μια μορφή πέρα από κατηγοριοποιήσεις, η οποία γίνεται παράδειγμα προς μίμηση της αντίστασης. Η ταινία αυτή συνδυάζει ποιητικές εικόνες με συζητήσεις και συνεντεύξεις με τον Edwards και τον κοντινό του κύκλο.

*Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 35 λεπτά

Onassis USA | Narcissus Now | Άγγελος Χανιώτης

Onassis USA: Narcissus Now | podcast: Άγγελος Χανιώτης

H δημοσιογράφος, δημιουργός ντοκιμαντέρ και καλλιτέχνης ήχου Tania Ketenjian υλοποίησε, σε ανάθεση από το Onassis USA για το φεστιβάλ Narcissus Now που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2015, μια σειρά από podcasts, που περιλαμβάνουν απόψεις καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών για τον μύθο του Νάρκισσου, από τις καταβολές του έως το αποτύπωμά του στη σύγχρονη κουλτούρα, με μουσική επένδυση γραμμένη από τον συνθέτη του φεστιβάλ, Σταύρο Γασπαράτο.

Μια συναρπαστική κουβέντα με τον Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study του Πανεπιστημίου Princeton, Άγγελο Χανιώτη, ο οποίος με το ερευνητικό του έργο έχει συνεισφέρει στη μελέτη της κοινωνίας και του πολιτισμού στον Ελληνιστικό Κόσμο και στις ανατολικές επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εστιάζοντας σε θέματα που άπτονται της ιστορικής μνήμης, της συγκρότησης ταυτότητας, των κοινωνικών διαστάσεων της θρησκείας, της θεατρικότητας στον δημόσιο βίο, των συναισθημάτων, του πολέμου και της συνάφειας των κλασικών σπουδών με τον σύγχρονο κόσμο.

*Διάρκεια: 38’37’’

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b