MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ζητά επανεκκίνηση του σινεμά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ζητά επανεκκίνηση της δραστηριότητας του σινεμά.

Monopoli Team

Δημόσια έκκληση για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας του σινεμά, μέσα στον Μάιο, κάνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, τον Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘρίαμβος για την “Ευτυχία” στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου12.09.2018

Τι ζητά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Οι παραγωγοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, καλλιτεχνικοί συντελεστές και όλοι οι τεχνικοί, ζητούν:

  • Επίσημες, σαφείς, καθαρές, ρεαλιστικές (να καταρτιστούν σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν το επάγγελμα) οδηγίες επανέναρξης των γυρισμάτων σε ασφαλείς συνθήκες. Αναφέρονται σε κατευθυντήριες γραμμές (guidelines), σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα και οι υπόλοιπες φάσεις της παραγωγής, αντίστοιχες με αυτές που ανακοινώνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Στήριξη των παραγωγών που θα καταφέρουν να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένο και διακριτό κονδύλι του ΥΠΠΟΑ, σε πιθανή συνεργασία με άλλα υπουργεία, που θα καλύπτει το σημαντικό επιπλέον κόστος που θα επέλθει από την εφαρμογή των οδηγιών, και έκτακτα υποστηρικτικά μέτρα εξασφάλισης ρευστότητας για τις τρέχουσες και υπό έναρξη παραγωγές.
  • Πλήρη και άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μέσω των Διευθύνσεών του, επίσπευση των διαδικασιών και άμεση ανακοίνωση μέσα στον Μάιο των εγκρίσεων για τις προτάσεις που εκκρεμούν έως και δύο χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων φακέλων cash rebate του ΕΚΟΜΕ, ώστε να τρέξουν άμεσα τα σχέδια ανάπτυξης (development), τα γυρίσματα, οι συμπαραγωγές με το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Να υπάρχει εργασία στον οπτικοακουστικό τομέα την επόμενη διετία και να μην εγκαταλειφθούν χιλιάδες επαγγελματίες σε χρόνια ανεργία.

β) Να παραχθούν πολιτιστικά προϊόντα στην Ελλάδα, για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

γ) Να μην ανακοπεί η δυναμική πορεία του ελληνικού σινεμά στο εσωτερικό και το εξωτερικό και η αναπτυξιακή πορεία των αλλοδαπών παραγωγών που γυρίζονται στην Ελλάδα (services).

δ) Ουσιαστική στήριξη των κινηματογραφικών αιθουσών, των διανομέων και των φεστιβάλ που λειτουργούν στη χώρα.

ε) Αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα των παραγωγών και των καλλιτεχνών, των οποίων το έργο διανέμεται εσπευσμένα και για αυτό πολλές φορές άναρχα, στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ολόκληρη την Επιστολή Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πηγή: Το Βήμα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η COSMOTE TV προβάλλει το μοναδικό αφιέρωμα του BBC Earth για τα 100 χρόνια του Sir David Attenborough
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Cine News
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές
Cine News
Μάιος στην COSMOTE TV: Πρεμιέρα για το A Complete Unknown με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και μια νέα σειρά από τον κόσμο του Yellowstone
Cine News
Ο Τούτσι στην Ιταλία: Νέος κύκλος στο Disney+ με φόντο νέες ξεχωριστές περιοχές της Ιταλίας
Cine News
“Βοήθεια!”: Έρχεται το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Σαν Ράιμι στο Disney+
Cine News
Πόσο σύντομα είναι το τώρα; Το AnafiFF 2026 επιστρέφει στην Ανάφη
Cine News
The Devil Wears Prada: Το απόλυτο rewatch πριν την πρεμιέρα του sequel – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV