MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Τρίτης: 15 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 15 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «Σατανερί»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει την δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα «Σατανερί» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και Δημήτρη Δημόπουλου, που αποκατέστησε για πρώτη φορά την αυθεντική ενορχήστρωση του 1930. Παρακολουθήστε την παράσταση στο www.nationalopera.gr & στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube, καθώς και στη σελίδα Facebook της ΕΛΣ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο του Νέου Κόσμου: περισσότερες από 30 παραστάσεις διαθέσιμες online12.09.2018

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει σήμερα στις 21:00, την παράσταση «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Τρωάδες»

Ιδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση μάς ταξιδεύει σε έναν άλλο υποβλητικό και συμβολικό τόπο, το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, προβάλλοντας τις διαπολιτισμικές «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με τη μοναδική ματιά του Θεόδωρου Τερζόπουλου (η παράσταση θα παραμείνει στο κανάλι έως τις 6 Μαΐου).
Δείτε την εδώ.

Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ξανά μια σπάνια συνεργασία: την μουσική παράσταση «Συγκατοίκηση» του Κωνσταντίνου Βήτα με το ARTéfacts ensemble το 2013, όταν η σύγχρονη μουσική και η pop-electronica «συγκατοίκησαν» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Δείτε την εδώ.

«Φυτά εσωτερικού χώρου» του Δημήτρη Καραντζά

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το έργο «Φυτά εσωτερικού χώρου» του Δημήτρη Καραντζά. Η ιστορία αφορά στην καθημερινότητα ενός άνδρα κλεισμένου στο σπίτι που αποκτά φαντασιακές προεκτάσεις.
Δείτε το εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 18.00, η Όλια Λαζαρίδου, μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του θεάτρου λόγου, διαβάζει το εμβληματικό παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Δείτε το εδώ και περισσότερα έργα εδώ. 

«In case of loss»

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα, ξεκινώντας με την παράσταση «In Case Of Loss», την πρώτη δημιουργία του καλλιτεχνικού ντουέτου Kóka&Panú που αποτελείται από την χορεύτρια – χορογράφο Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και από τον μουσικό – συνθέτη Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú). Μια ατμοσφαιρική παράσταση με δύο ερμηνευτές επί σκηνής: έναν μουσικό και μια χορεύτρια.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Λουκρητία Βοργία» του Βίκτωρ Ουγκώ, σε σκηνοθεσία του Denis Podalydès.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Körper» (Bodies)

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση χορού «Körper» (Bodies) από την χορογράφο Sasha Waltz.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει την κωμωδία «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Simon Godwin και την Tamsin Greig στον ρόλο του Μαλβόλιο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 30/4 και διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Άννα Μπολένα»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Άννα Μπολένα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του Maurizio Benini. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα την «Κάρμεν», την θρυλική όπερα του του Ζωρζ Μπιζέ. Μπορείτε να την απολαύσετε σήμερα στις 18:30 (ώρα Ελλάδος) μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris και θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 3/5.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα σε δύο πράξεις «Φιντέλιο» του Μπετόβεν, σε μουσική διεύθυνση του Peter Schneider.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Φιντέλιο»

Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theatre προβάλει το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Nederlands Dans Theater

Ο θίασος προβάλει την παράσταση μπαλέτου «Garden» από τον διάσημο χορογράφο Medhi Walerski, που έκανε πρεμιέρα στη Χάγη το 2016. Επίσης μπορείτε να δείτε online κι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «GARDEN, Paths of a choregraphic creation» για τις διαδικασίες δημιουργίας της χορογραφίας πριν την παράσταση.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b