MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

4 ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι διαθέσιμες online, εντελώς δωρεάν

Παρακολουθήστε online, 4 ταινίες του σπουδαίου Ρώσου σκηνοθέτη, με αγγλικούς υπότιτλους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!

Mirror, 1975
Monopoli Team

Το Ρωσικό κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm παρέχει δωρεάν μέσω Youtube τη θέαση τεσσάρων πολύ γνωστών ταινιών του εμβληματικού σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι.

Ο Αντρέι Ταρκόφσκι ανήκει στους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου. Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονα προσωπικά και μεταφυσικά στοιχεία, με επιρροές από τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται συχνά για την έλλειψη γραμμικής αφήγησης, υιοθετώντας ποιητικούς συνειρμούς και «ονειρική λογική».

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες δωρεάν και online, με αγγλικούς υπότιτλους.

Andrei Rublev, 1966

Η ταινία χωρίζεται σε 2 μέρη, λόγω μεγάλης διάρκειας. Στη Ρωσία του 15ου αιώνα ο αγιογράφος Θεοφάνης ο Έλληνας επιλέγει ως βοηθό του το μοναχό Αντρέι Ρουμπλιόφ. Ο τελευταίος έχει διάφορους θεολογικούς προβληματισμούς κι όταν σε μια επιδρομή των Ταρτάρων αναγκάζεται να σκοτώσει, απαρνείται για μεγάλο διάστημα τη ζωγραφική. Μια ταινία στοχασμός πάνω στην τέχνη και την πνευματική αποστολή του καλλιτέχνη, η οποία βρήκε πολλά εμπόδια κατά την πρώτη προβολή της στη Σοβιετική Ένωση.

Solaris, 1972

Στο μυστηριώδη πλανήτη Σολάρις ένας ψυχολόγος αντιμετωπίζει το υποσυνείδητό του και τις φαντασιώσεις του. Ταινία επιστημονικής φαντασίας με πολιτικές και μεταφυσικές προεκτάσεις που βασίζεται στο βιβλίο του Στανισλάβ Λεμ. Η ταινία επίσης χωρίζεται σε 2 μέρη.

Mirror, 1975

Ένας συγγραφέας θυμάται τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη σημερινή εποχή, αγγίζοντας ταυτόχρονα διάφορα μεγάλα ιστορικά γεγονότα όπως ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Χιροσίμα, η διένεξη Σοβιετικής ‘Ενωσης- Κίνας κ.λπ. Η πιο προσωπική και ταυτόχρονα πιο ερμητική σε αλληγορίες ταινία του Ταρκόφσκι, είναι ταυτόχρονα και η πιο ποιητική του.

Stalker, 1979

Σε μια απροσδιόριστη μελλοντική κοινωνία τρεις άντρες διεισδύουν σε μια απαγορευμένη ζώνη και έρχονται αντιμέτωποι με βασικά υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα. Αλληγορικό οδοιπορικό με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και διαλόγους που θυμίζουν Ντοστογιέφσκι.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b