MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΠΑΙΔΙ

  Δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά

  Το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και γραφής, «Δρώμενα», με την υπογραφή και τον συντονισμό της Στέφης Θεοδότου ξεκινούν ένα δωρεάν, διαδικτυακό και δημιουργικό πρόγραμμα για παιδιά από το σπίτι.

  Monopoli Team

  Κατανοώντας την αδιάλειπτη ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν δημιουργικά μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερη καθημερινότητα που βιώνουμε, τα «Δρώμενα» και η Στέφη Θεοδότου νιώθουν την ανάγκη και την υποχρέωση να συνεισφέρουν στην καλλιτεχνική καλλιέργεια των παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησαν το δωρεάν πρόγραμμα «Δρώ Για Μένα Home Edition», στο οποίο τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, σε δημιουργικές δραστηριότητες, ως άτυπη ευρύτερη ομάδα από το σπίτι με έναν κοινό θεματικό στόχο κάθε φορά.

  Πότε ξεκινάει και κάθε πότε λειτουργεί

  Οι δραστηριότητες εμπεριέχουν εβδομαδιαία challenges. Το πρώτο challenge ανακοινώνεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 στις 5.00μμ στην σελίδα των «Δρώμενα» στο Facebook. Κάθε Σάββατο ανακοινώνεται και νέο challenge.

  Με την ανάρτηση του νέου challenge ταυτόχρονα ολοκληρώνονται και οι αποστολές αποτελεσμάτων του προηγούμενου challenge. Οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μέσα στο πρώτο τετραήμερο μετά την ολοκλήρωση του challenge.

  δραστηριότητες για παιδιά

  Τι θα περιλαμβάνει το διαδραστικό πρόγραμμα

  Το πρόγραμμα «Δρω Για Μένα Home Edition» εμπεριέχει δραστηριότητες και ασκήσεις δημιουργικής σκέψης, δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικής (εικαστικής και θεατρικής) έκφρασης. Στις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μόνα τους ή σε συνεργασία με τους γονείς τους. Στόχος αποτελεί να περάσουν δημιουργικό χρόνο και να συν-κινηθούν και όχι να αναδειχθεί αποκλειστικά κάποιο αισθητικό αποτέλεσμα.

  Η παιδαγωγική φιλοσοφία των «Δρώμενα» προάγει πάντα την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών. Γι’ αυτό τον λόγο το πρόγραμμα δεν αφορά διαγωνισμό, αλλά δημιουργική πρόσκληση. Επομένως όλες οι ιδέες και οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μαζί ως ένδειξη ενίσχυσης της πρωτοβουλίας τους και ως βήμα επικοινωνίας μέσω της Τέχνης. Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν την δική τους εμπνευσμένη συμμετοχή και να θαυμάσουν την τέχνη όλων των διαδικτυακών τους συμπαικτών. Σε περίπτωση που το θέμα αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετοχής, δηλώνεται από την αρχή ο αριθμός αυτός.

  Οι τελικές δημιουργίες των παιδιών, στέλνονται κάθε φορά από τους γονείς σε προσωπικό μήνυμα στην σελίδα των «Δρώμενα» στο fb , μαζί με το μικρό όνομα του παιδιού και την ηλικία του και αναρτώνται από τα «Δρώμενα» σε κάποιο από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, youtube, instagram) .

  Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

  Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα από την Πέμπτη 1 Απριλίου 2020.

  • Κάνοντας like στη σελίδα των «Δρώμενα» στο fb
  • Στέλνοντας σε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα των «Δρώμενα» στο fb ονοπατεπώνυμο γονέα, mail επικοινωνίας, μικρό όνομα παιδιού
  • Βρείτε τα «Δρώμενα» στο instagram

  Στέφη Θεοδότου

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της κ. Στέφης Θεοδότου

  Η Στέφη Θεοδότου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και μετά από διετή εργασία στον τομέα της, επιμορφώθηκε στο ΑΚΜΑ με εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης. Φοίτησε επί τέσσερα χρόνια στο Θέατρο Ημέρας δίπλα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάκη Κουρετζή και απέκτησε πτυχίο Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού. Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Σωματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγήτρια. Φοίτησε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη 7, παρακολουθώντας με επιτυχία μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης & Χορού, Δραματολογίας, Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας και Ιστορίας Θεάτρου και απέκτησε πτυχίο ηθοποιού.

  Για περισσότερο από μία δεκαετία συντονίζει και διευθύνει το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «Δρώμενα» με Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διαδραστικής Μάθησης, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Θεατρικές Ομάδες Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων σε συνδυασμό με Συμβουλευτική Γονέων. Το Εργαστήρι «Δρώμενα» συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και Κολλέγια, ΙΕΚ, Σχολεία, Δήμους καθώς και με άλλους φορείς. Συγγράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο από τις ομάδες τις οποίες εμψυχώνει. Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει 39 παραστάσεις. Από τον Απρίλιο του 2016, συντονίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων του Δήμου Χαλανδρίου.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «Δρώμενα»

  Πληροφορίες – επικοινωνία: Διεύθυνση: Ιθώμης 3-5, κάτω Χαλάνδρι | Τηλ. 2106897785, 6984700927 | Email: [email protected] | www.dromena.edu.gr   

   

   

   

  Περισσότερα από Δραστηριότητες
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast