MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μαθαίνουμε την ελληνική ιστορία με φρέσκια ματιά στο…YouTube

Τις μέρες που #ΜένουμεΣπίτι έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και να μάθουμε πτυχές της ελληνικής ιστορίας που σίγουρα δεν συναντήσαμε ποτέ στα σχολικά βιβλία!

Monopoli Team

Στις μέρες του κορονοϊού και της καραντίνας, οι επιλογές για ψυχαγωγία είναι λίγες. Οι επιλογές για ποιοτική ψυχαγωγία, ακόμα λιγότερες. Μετά, λοιπόν, από ακατάπαυστο scrolling στο Instagram και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να γεμίσουμε το «κενό» με αστεία βίντεο στο YouTube, σειρές που έχουμε δει ξανά και ξανά και ζάπινγκ στην τηλεόραση, αναγκάζεσαι να «ψαχτείς» λίγο για κάτι πιο ενδιαφέρον, κάτι που δεν σε κάνει να νιώθεις πως σπαταλάς την ώρα σου.

Προς αναζήτηση, λοιπόν, μιας σειράς-ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να μας τραβήξει – και να μας κρατήσει – την προσοχή, πέσαμε στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Αν είσαι κι εσύ φαν των ντοκιμαντέρ και docu-series, και η ιστορία ήταν πάντα το αγαπημένο σου μάθημα, τότε η ενότητα COSMOTE HISTORY είναι ό,τι πρέπει για εσένα!

Τι μπορείς να παρακολουθήσεις στο COSMOTE HISTORY HD

Το COSMOTE HISTORY HD το βρίσκουμε πλέον ελεύθερα, μέσα από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube. Αυτό σημαίνει ότι εντελώς δωρεάν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το περιεχόμενό του από όποια συσκευή θέλουμε. Αρκεί μόνο μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Το κανάλι μεταδίδει όλο το 24ωρο πολιτιστικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, σε πολύ καλή ανάλυση και ήχο. Έτσι, ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές επιλογές, σίγουρα βρίσκει ο καθένας κάτι να τον ενδιαφέρει.

Χωρίς να απαιτείται εγγραφή, παρακολουθείς όποια εκπομπή θέλεις από το πρόγραμμα, που αναγράφεται κάτω από το βίντεο και έχει προβληθεί ήδη. Αν θέλεις να δεις μια εκπομπή που δεν έχει προβληθεί ακόμα, μπορείς απλά να ξανά μπεις στο κανάλι, την ώρα που θα προβάλλεται.

Μερικές από τις εκπομπές που προτείνουμε να τσεκάρετε, είναι οι εξής:

«Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία»

Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της Ελλάδας, ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Κυβέλη Ανδριανού

Αν είσαι ρομαντικός, ή σου αρέσει να μαθαίνεις κουτσομπολιά της παλιάς εποχής, τότε σου προτείνουμε να δεις αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, της Λένας Διβάνη. Αποτελείται από 9 επεισόδια και παρουσιάζει τους έρωτες και την προσωπική ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ενδεικτικά κάποια ζευγάρια που ξεχωρίσαμε, είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την Έλενα Σκυλίτση, η Μαντώ Μαυρογένους με τον Δημήτριο Υψηλάντη, o Γεώργιος Παπανδρέου με την Κυβέλη Ανδριανού, ο Ιωάννης Καποδίστριας με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα και ο Ίωνας Δραγούμης με την Πηνελόπη Δέλτα και τη Μαρίκα Κοτοπούλη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του»

Ο Σπύρος Σταμούλης, ως Ιωάννης Καποδίστριας

Μια αξιόλογη παραγωγή, αποτελεί και το docudrama «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του». Μέσα σε 6 επεισόδια, θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, χωρίς να κουραστείς, αφού η ακρίβεια στην παραγωγή και στην επιλογή των ηθοποιών, θυμίζουν… Χόλιγουντ.

«3 Λεπτά για την Ελληνική Γλώσσα»

Η εκπομπή αυτή, αποτελεί το συντομότερο, αλλά περιεκτικότερο μάθημα που θα παρακολουθήσετε ποτέ. Σε αυτή, ο καθηγητής γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εξηγεί με απλά λόγια τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις και εκφράσεις και σχολιάζει συνήθη γλωσσικά λάθη. Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει τα ορθογραφικά λάθη που κάνουμε, όταν ανταλλάσσουμε μηνύματα στο κινητό και το autocorrect μας προδίδει. Αν θες να βελτιωθείς σε αυτό τον τομέα, τότε προτείνουμε σίγουρα να δεις αυτή την εκπομπή. Κυριολεκτικά, θα σου πάρει μόνο 3 λεπτά από το χρόνο σου και θα γλιτώσεις άπειρα «ατυχήματα» στο Messenger.

«Φράσεις με Ιστορία»

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ, θα σου εξηγήσει τη σημασία γνωστών εκφράσεων (π.χ αποδιοπομπαίος τράγος, mea culpa, μήλον της έριδος) που σίγουρα έχεις ξανακούσει στο παρελθόν ή έχεις αναρωτηθεί από που προέρχονται. Πρόκειται για φράσεις που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας και είναι καλό να γνωρίζουμε τις ρίζες τους.

«Λόγος – Αντίλογος»

Στιγμιότυπο από την εκπομπή «Λόγος – Αντίλογος».

Θες να μάθεις τι πιστεύουν οι συνομήλικοι σου για τα social media; Η εκπομπή «Λόγος – Αντίλογος» παρουσιάζει debates φοιτητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν όλους μας, όπως το προσφυγικό, η ευθανασία, τα κοινωνικά δίκτυα, η τεχνητή νοημοσύνη κ.ά. Τα debates συντονίζει ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, που μπορεί να γνωρίζεις από τα Μαύρα Μεσάνυχτα ή τη ταινία Suntan.

Αυτές και πολλές άλλες, είναι οι εκπομπές και σειρές του COSMOTE HISTORY HD στο YouTube, που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με ενδιαφέροντα θέματα για σκέψη και μάθηση και βοηθούν να ξεφύγει το μυαλό μας από την καθημερινή αποχαύνωση της τηλεόρασης και του γεμάτου, με αρνητικές ειδήσεις, περιεχομένου της!

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b