MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι από τη food blogger Nikis_food

Νόστιμα και μοσχομυριστά κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι. Διαβάστε όλη τη συνταγή.

Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι από τη food blogger Nikis_food
Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι από τη food blogger Nikis_food
Monopoli Team

Υλικά
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι ρακί
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλα (σκόνη)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε λίγο ακόμα)
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί μαζί με το ποτό όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σουσάμι. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια, μπαστουνάκια ή άλλα σχήματα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς oC για 20 – 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές της εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές