CHEF'S TIPS
Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon
Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα
Monopoli Team
24.03.2020
Υλικά
- 2 τριμμένα κολοκύθια
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
- Άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.
TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Δίχτυ: Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έρχεται το φθινόπωρο
Μια Κυριακάτικη βόλτα που ενώνει τις γενιές στο κέντρο της πόλης
Η Αθήνα στις κορυφαίες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το μυστικό για τη μακροζωία σε ένα φάρμακο
Οι 5 στιλάτες slip φούστες που θα φοράς όλη τη σεζόν
Τάξη, των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν στο Θέατρο Σταθμός
Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη ύπνου: Μάθε σε ποιο ανήκεις και πώς να κοιμηθείς καλύτερα
Οι καλύτερες στιγμές της ημέρας, ξεκινάνε με Starbucks
Aria Fest: Ο star της K-Pop SUHO για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΚΠΙΣΝ: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια μυσταγωγική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος