CHEF'S TIPS
Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon
Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα

Monopoli Team
24.03.2020
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 2 τριμμένα κολοκύθια
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
- Άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.
TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης
Contra στην Πρόοδο – ένα πεδίο μνήμης, του Εστέβα Σολέρ στο ΠΛΥΦΑ
Φεστιβάλ Αθηνών: Ο «Ιππόλυτος» της Κατερίνας Ευαγγελάτου για δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο
Ο Λάκης Λαζόπουλος ετοιμάζει συναυλία – αφιέρωμα για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Καλλιμάρμαρο
L’ aide memoire, του Ζαν-Κλωντ Καρριέρ στο Studio Μαυρομιχάλη
Ο MC Yinka παρουσιάζει το «Diving» στο Piraeus Club Academy
Η Εθνική Πινακοθήκη απαντά στους 29 καλλιτέχνες που ζήτησαν απόσυρση των έργων τους