MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

10 tips για πετυχημένο μπακαλιάρο-σκορδαλιά!

Συνηθίζεται να λέμε την 25η Μαρτίου “διπλή γιορτή”, λόγω της Εθνικής Επετείου και της γιορτής του Ευαγγελισμού. Ουσιαστικά όμως είναι τριπλή, αφού όλοι απολαμβάνουμε τον πεντανόστιμο συνδυασμό της ημέρας, μπακαλιάρο-σκορδαλιά!

Monopoli Team

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το παραδοσιακό αυτό γεύμα, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές, για ακόμα πιο πετυχημένο αποτέλεσμα.

1. Όταν αγοράζουμε μπακαλιάρο, προτιμάμε αυτόν που είναι “παχύς” και αποφεύγουμε όσους είναι πιο “μαζεμένοι” και θαμποί.

2. Στο ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου την προηγούμενη μέρα, δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε το νερό μετά το πέρας λίγων ωρών, για να φεύγει καλά το αλάτι. Προσέχουμε ώστε όλα τα κομμάτια να είναι συνεχώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

3. Στο κουρκούτι αντί για σόδα μπορούμε να βάλουμε μπύρα, έχοντας βέβαια υπόψη ότι στη δεύτερη περίπτωση ο μπακαλιάρος θα γίνει εξίσου νόστιμος αλλά λίγο πιο βαρύς.

4. Για ακόμα περισσότερη γεύση, προσθέτουμε στο κουρκούτι μια πρέζα άνιθο.

5. Όταν ρίξουμε τις χυλωμένες κροκέτες στο τηγάνι, το λάδι πρέπει να είναι μπόλικο και να έχει κάψει καλά. Αφού πάρουν ένα πρώτο ρόδισμα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτά για να μην “αρπάξουν”.

6. Για να μην είναι πολύ έντονη η μυρωδιά και η γεύση της σκορδαλιάς, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φύτρα από το σκόρδο ή να το έχουμε βράσει ελαφρά πριν το λιώσουμε.

7. Για πιο “παιχνιδιάρικη” γεύση στη σκορδαλιά, πολτοποιούμε στο μίγμα και κουκουνάρια ή καρύδια.

8. Η σκορδαλιά φτιάχνεται με δύο τρόπους, είτε με πατάτα, είτε με ψωμί. Αν λοιπόν διαπιστώσετε αργά ότι δεν έχετε αρκετό από το ένα υλικό, υπάρχει εναλλακτική.

9. Το ιδανικό συμπλήρωμα για να “ελαφρύνει” τον συνδυασμό μπακαλιάρου-σκορδαλιάς στο στομάχι μας, είναι τα παντζάρια.

10. Συνοδέψτε με την “ταπεινή” αλλά τόσο ταιριαστή ρετσίνα!

Περισσότερα από Chef's Tips
VIMA_WEB3b