MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Νιόκι με κρέμα φέτας, μανιτάρια και καρύδια από το food blog Eatme

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Monopoli Team

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 400 γρ. νιόκι
  • 1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
  • 400 γρ. φέτα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες (σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. (πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης)
  • Προσθέτουμε λίγες φέτες σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
  • Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι με τα καρύδια με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
  • Τα μανιτάρια σωταρισμένα από πάνω και σερβίρουμε ζεστά!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

Περισσότερα από Chef's Tips
VIMA_WEB3b