MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου, του Ηλία Αδάμ στο θέατρο Χώρος

Η παράσταση «Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου», σε κείμενο – σκηνοθεσία Ηλία Αδάμ, έρχεται, 4 & 5 Μαρτίου 2020, στο Θέατρο Χώρος.

Monopoli Team

Μετά την παράσταση «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» του Εντουάρ Λουί στο Εθνικό Θέατρο, ο Ηλίας Αδάμ παρουσιάζει στο θέατρο Χώρος στις 4 και 5 Μαρτίου ένα νέο έργο, στα όρια της αυτοβιογραφίας και της μυθοπλασίας, το «Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου». Κεντρικός ήρωας ο Elias, ο οποίος κρατά ένα ημερολόγιο πένθους. Μία απόπειρα για θύμιση, για επιστροφή στην τραγικότητα, το χιούμορ και την αντίφαση της ζωής και του θανάτου.

Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου

«Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου»: Το έργο

Ο θάνατος ήταν πάντοτε μία συγκεχυμένη κατάσταση. Εκεί που η φαντασιακή εικόνα γι’ αυτόν αγγίζει την πραγματικότητα, εκεί που η έκτακτη περίσταση της ασθένειας συναντά την παράλληλη συνέχιση της ζωής με τα παράδοξά της, εκεί που ο queer έρωτας καταργείται στο φόντο του πένθους, η γλώσσα υπερβαίνει τα όριά της κι αυτά, για τα οποία δεν μιλάμε ποτέ, γίνονται κυρίαρχα θέματα μίας θεατρικής εξομολόγησης.

Μνήμες απ’ τις μέρες της φρίκης του θανάτου, διάλογοι με το ερωτικό αντικείμενο, ασεξουάλιτι, παιδικές αναμνήσεις, απωθημένες επιθυμίες, αναφορές και ταύτιση με αγαπημένα pop είδωλα που καταρρέουν, κουνούπια, airbnb. Ακροβατώντας μεταξύ φαντασίας και φρικτού ρεαλισμού, το «Father Help Us. Ένα show για τον πατέρα μου» είναι μια παράσταση θεάτρου, σύγχρονου χορού και pop μουσικής, που αντιμετωπίζει την αγριότητα του θανάτου με χιούμορ κι ελευθερία.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

«Λίγες μέρες πριν πεθάνει, ο πατέρας μου με κοίταξε σαν να κάνει χιούμορ ή και λίγο αυστηρά και παρακλητικά- δεν ξέρω, πάντα έτσι έκανε- και μου ζήτησε να γράψω ένα ρέκβιεμ γι’ αυτόν. Αντ’ αυτού κράτησα ένα ημερολόγιο πένθους. Ανάμεσα στη δεύτερη σεζόν του «La Casa De Papeκαι στα μισόκιλα παγωτά φιστίκι που τρώγαμε με τη μαμά, στις διαδρομές μου από και προς το μπάνιο, για να φέρω την πάπια και στις συζητήσεις μας με τον πατέρα μου στο κρεβάτι που τελείωναν με κλάματα, έγραφα αυτό το κείμενο. Κάτι σαν αυτο/ετερο-βιογραφία, σαν δήλωση αγάπης ή μία απόπειρα να μην ξεχάσω. Του το αφήνω, μαζί με αυτή την παράσταση, αντί για λουλούδια.»

Δείτε εδώ το teaser της παράστασης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ηλίας Αδάμ
Σκηνοθεσία: Ηλίας Αδάμ

Μουσική: Δημήτρης Σπύρου και Dolly Vara

Παίζουν: Στυλιάνα Ιωάννου, Πάνος Μαλακτός

Τιμές Εισιτηρίων: 10€, Φοιτητικό, Ανέργων: 8€
Πληροφορίες: Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2103426736 | Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xwros/father-help-us/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6,Βοτανικός. Τηλ: 210342 6736. Email: [email protected] | https://www.facebook.com/horostheatrecompany/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b