MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου, του Γιάννη Καλπούζου στο Θέατρο Πόλη

Η παράσταση «Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, έρχεται, από τις 7 Νοεμβρίου 2020, στο Θέατρο Πόλη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

| Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Monopoli Team

Το επικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου» ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή στο θέατρο Πόλη, από τις 7 Νοεμβρίου 2020, σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

«Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου»: Η παράσταση

Η Χρύσα Παπά αφηγούμενη τη Σέρρα, την ψυχή του Πόντου, υποδύεται πολλούς ανδρικούς και γυναικείους ρόλους σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, έτσι ώστε στα μάτια του θεατή να ξετυλίγεται η τοιχογραφία του ποντιακού ελληνισμού από το 1910 έως το 1962 στην Τουρκία και στη Σοβιετική Ένωση.

Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου

Υπόθεση

Η Λεμονιά αφηγείται, μέσα από εναλλασσόμενους ρόλους και διαβαίνοντας όλη τη συναισθηματική διαστρωμάτωση, την περιπετειώδη και γεμάτη εκπλήξεις ζωή του πατέρα της Γαληνού Φιλονίδη από το 1915 μέχρι το 1962 στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Έρωτας, μυστήριο, αγριότητα, ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Συνάμα, η ζωή που κυλάει πότε ανέμελη και πότε ως εφιάλτης, ο μικρόκοσμος του καθενός, ο ίσκιος των γονιών που βαραίνει τα παιδιά, η πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος, και όλα να οδηγούν στη μεγαλύτερη επανάσταση: την ανθρωπιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Καλπούζος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική: Ματθαίος Τσαχουρίδης

Παίζουν: Χρύσα Παπά | Ποντιακή Λύρα επί σκηνής: Γιώργος Σαραφίδης

Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 17 ευρώ και Φοιτητικό Ανέργων 14 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7 Νοεμβρίου 2020 έως 13 Δεκεμβρίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις στο viva.gr / Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ / Ειδικές τιμές για group
Παραστάσεις: Παρασκευή: 21.00 Σάββατο: 20.30 Κυριακή: 18.00
Διασκευή: Γιάννης Καλπούζος
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-poli/serra-i-psyxi-tou-pontou/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πόλη, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλατεία Βικτωρίας. Κρατήσεις: 2111828900. Email: [email protected] | http://www.politheatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b