MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

It’s tea time: Πέντε σημεία στην Αθήνα στα οποία το τσάι είναι ιεροτελεστία

Βοτανοπωλεία, τεϊοποιεία, “τσαγερί,” αλλά και καφετέριες που προσφέρουν ζεστό και απολαυστικό τσάι στο κέντρο της Αθήνας.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όταν χειμωνιάζει για τα καλά και ο καιρός είναι μουντός και βροχερός ένα ζεστό τσάι μοιάζει η πιο ιδανική παρέα. Αν μαλιστα μπορούμε να το απολαύσουμε σ’ έναν όμορφο, ζεστό και χαλαρωτικό χώρο, τότε ακόμα καλύτερα.

Στα παρακάτω τεϊοποιεία και “τσαγερί,” το τσάι αποτελεί τέχνη, γι’ αυτό και είναι τα κατάλληλα μέρη για όλους εμάς που δεν συμβιβαζόμαστε με απλό πράσινο ή μαύρο τσάι.

Το Τσάι

Ο μινιμαλιστικός του χώρος κάνει “το Τσάι” να ξεχωρίζει

Όπως δηλώνει και το όνομα του, το “Τσάι” ειδικεύεται στο αγαπημένο μας βότανο (αλλά και σε άλλων ειδών ροφήματα). Προσφέρει μια τεράστια ποικιλία με πάνω από 200 είδη τσαγιού: μαύρο, πράσινο, λευκό, rooibos, με καφεϊνη ή χωρίς, ακόμα και βιολογικό τσάι. Εκτός από διάφορα βότανα και ροφήματα, “το Τσάι” προσφέρει πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά για να συνοδεύσετε το ρόφημα σας. Ένας μοντέρνος μίνιμαλ χώρος που ο αρχιτέκτονας Γιώργος Μπάτζιος δημιούργησε έτσι ώστε να παραπέμπει στις ιαπωνικές ιεροτελεστίες του τσαγιού. Η απίστευτη ποικιλία, που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό λάτρη του τσαγιού, σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό περιβάλλον καθιστούν το “Τσάι” έναν ναό του τσαγιού.
Το Τσάι, Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι

Ohayo Tea House

Ο χώρος του Ohayo Tea House

Άλλο ένα τεϊοποιείo που φέρνει την ιαπωνική αισθητική στην Αθήνα είναι το ολοκαίνουριο Ohayo Tea House στην Δάφνη, που αποτελεί και το μοναδικό Tea House της χώρας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα tea house-flower studio, δηλαδή για έναν χώρο όπου μπορείτε να πίειτε το τσάι σας θαυμάζοντας τα υπέροχα λουλούδια του Moustakis Flower Company. Η ιαπωνική αισθητική και ο λουλουδάτος χώρος του σε συνδυασμό με τις επιλογές που προσφέρει για τσάι, κάνουν το Ohayo έναν must προορισμό για κάθε λάτρη του τσαγιού. Κι αν ερωτευτήκατε εκείνη την όμορφη σύνθεση λουλουδιών ή ενθουσιαστήκατε με τα επιλεγμένα προϊόντα του Ohayo, μπορείτε να τα προμηθευτείτε για το σπίτι!
Ohayo Tea House, Αγίας Βαρβάρας 79, Δάφνη

Winter Garden στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το εντυπωσιακό τσάι στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Αν θέλετε να πίειτε το τσάι σας σαν πραγματικοί Βρετανοί, τότε ο προορισμός είναι ένας: το Winter Garden στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία! Στο τσάι προσφέρονται οι κλασικές “βρετανικές” επιλογές Earl Grey, English Breakfast και οι διάφορες παραλλαγές του, αλλά και πιο εξειδικευμένα ροφήματα, όπως “κοκτέιλ” με βάση το τσάι. Το τσάι σας φυσικά συνοδεύεται από έναν τριώροφο δίσκο που περιλαμβάνει scones (βρετανικά ψωμάκια συνοδευτικά στο τσάι), σάντουιτς, γλυκίσματα και μαρμελάδες, για να ζήσετε την απόλυτη βρετανική εμπειρία. Το Afternoon High Tea σερβίρεται με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό καθημερινά από τις 12.00 εως τις 20.00 και η τιμή κατ’ άτομο είναι 32.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία,  Βασιλέως Γεωργίου Α’, Σύνταγμα

Πορτατίφ

Το Πορτατίφ είναι ένα λιλιπούτειο καφέ στην οδό Σίνα στο Κολωνάκι που αρχικά μας είχε κερδίσει με τα καταπληκτικά και χειροποίητα γλυκά του! Σίγουρα, όταν το επισκεφτείτε πρέπει να δοκιμάσετε τα γλυκά -εμείς προτείνουμε τις φρεσκότατες τάρτες και το προφιτερόλ μπουένο-, το Πορτατίφ όμως αποτελεί και μία πολύ καλή επιλογή για τσάι. Με άκρως ρομαντική vintage αισθητική, πανέμορφες “μαμαδίστικες” τσαγιέρες και φλυτζάνια, στο Πορτατίφ νιώθεις ότι πίνεις το τσάι σου σε κάποιο παριζιάνικο σπίτι. Μπορεί να μην προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία σε τσάι όσο τα παραπάνω tea rooms -αν και σίγουρα έχει αρκετές επιλογές-, αλλά προμηθεύεται το τσάι του από τον “Δρόμο του Τσαγιού” που φημίζεται για το καλό και ιδιαίτερο σε αρώματα τσάι του.
Πορτατίφ, Σίνα 21, Κολωνάκι

Στροφές

Στις Στροφές τα τραπεζάκια είναι “στολισμένα” με vintage φωτογραφίες

Οι Στροφές είναι η πιο παλιά τσαγερί της Αθήνας και πλέον μετράει 37 χρόνια λειτουργίας! Πρόκειται για τους πρώτους ειδικούς στο τσάι στην Αθήνα. Βρίσκεται στην οδό Χάμιλτον σε πολύ κοντινή απόσταση από την ΑΣΟΕΕ, γι’αυτό και συνήθως θα το βρείτε γεμάτο με φοιτητές. Στις Στροφές θα βρείτε πάνω από 100 διαφορετικά είδη τσαγιού, που μπορείτε να απολαύσετε στα υπέροχα σερβίτσια του -εμείς προτείνουμε το “καπνιστό” τσάι που δεν έχουμε βρει πουθενά αλλού. Ένας νοσταλγικός vintage χώρος που μοιάζει σαν να βγήκε από άλλη εποχή και συγκεκριμένα ένα σπίτι των 60s με αφίσες και περιοδικά Λούκυ Λουκ και Αρκά.
Στροφές, Χάμιλτον 7, Αθήνα

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b