MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: Οι 5 καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

Η πτέρυγα στο Θέατρο Χώρος

Αντλώντας από μια προσωπική εμπειρία που την τραυμάτισε μα και την έκανε πιο δυνατή, η ‘Ελενα Μαυρίδου σκηνοθετεί την παράσταση «Η πτέρυγα», ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο όνειρο και στο ντοκουμέντο. Η πτέρυγα της είναι ένας παράξενος χώρος νοσοκομείου όπου εγκυμονούσες γυναίκες που παλεύουν να επιβιώσουν οι ίδιες και τα μωρά τους, δίνουν μια σιωπηρή μάχη με τη μητρότητα. Στη σκηνή εκτός από την ίδια οι Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Φωτεινή Μποστανίτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Άλκης Μπακογιάννης.
Παρασκευή 21/2, Κυριακή 23/2, 21:00
Θέατρο Χώρος, Δεριγνύ 1 & Μαυροματαίων, Αθήνα
12-15€

Φεγγάρι από χαρτί, των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφει με το «Φεγγάρι από χαρτί», ένα μουσικό έργο που διαδραματίζεται στην καρδιά της δεκαετίας του ’60. 19 ηθοποιοί και πέντε μουσικοί επί σκηνής ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα μιας παλιάς Αθήνας. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τους στίχους των τραγουδιών η Αφροδίτη Μάνου.
Παρασκευή 21/2, Σάββατο 22/2, 20:30 & Κυριακή 23/2, 19:00
Eθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
5 – 25€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Giant Swan στο Bios Ρομάντσο

Οι Giant Swan, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντουέτα της σύγχρονης techno μουσικής σκηνής στον πλανήτη, επιστρέφουν στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσουν μία από τις πραγματικά δυναμικές και ξεχωριστές live εμφανίσεις τους, για την προώθηση του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους. Μαζί τους οι Mai Mai Mai.
Παρασκευή 21/2, 21:00
Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
15 – 22€

ΈΚΘΕΣΗ

Αποκόμματα 1929-1933: Έκθεση του Γεώργιου Γύζη στην Enia Gallery

Ο Γιώργος Γύζης σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από άρθρα και φωτογραφίες που έχουν αντληθεί από εφημερίδες της περιόδου 1929-1933. Η θεματική αυτή έρευνα επικεντρώνεται στην οικονομική κρίση του 1929, συνεπώς σε μία περίοδο κοινωνικής αναταραχής και πολιτισμικού αποπροσανατολισμού και εστιάζει σε θέματα της καθημερινότητας.
Παρασκευή 21/2, 11:30 – 19:30, Σάββατο 22/2, 12:00 – 16:00
ENIA gallery, Μεσολογγίου 55, Πειραιάς
Είσοδος ελεύθερη

ΤΑΙΝΙΑ

Έμα

Η νέα ταινία του χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν δεν είναι και τόσο εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Πρόκειται για το προκλητικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας που θα έρθει σε σύγκρουση με όλα και κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό όταν μια οικογενειακή τραγωδία θα χτυπήσει την πόρτα της. Η «Έμα» έχει το δαιμονιώδη ρυθμό του χορού ρεγκατόν, αντικατοπτρίζει τη μεγαλομανία – αλλά και την ανασφάλεια -του καλλιτέχνη και τολμά να οδηγηθεί στα άκρα όταν όλα καίγονται στη ζωή της ηρωίδας. Μόνο που η αρχική σπίθα η οποία προκαλεί την καταστροφή έχει τη δική της υπογραφή. Δυνατό, πειραματικό, πρωτότυπο αλλά και απέραντα σέξι το φιλμ του Λαραΐν είναι αυθεντική εμπειρία για όποιον μπει στο τριπάκι της Έμα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b