MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Θέατρο, προβολή, έκθεση, συναυλίες και πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις – σας παρουσιάζουμε 8 προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020.

Φωτογραφία: Μυρτώ Αποστολίδου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Δωρεάν προσκλήσεις για το θέατρο Τέχνης στη μνήμη του Καρόλου Κουν

Τιμώντας την επέτειο των 33 χρόνων από τον θάνατο του Καρόλου Κουν, το Θέατρο Τέχνης προσφέρει δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις που πραγματοποιούνται στην ιστορική σκηνή του Υπογείου, έως τις 21 Φεβρουαρίου. Για την Παρασκευή 21/2, δίνονται 33 δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση Έντμοντ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Ώρα διάθεσης στο ταμείο του θεάτρου: 20.15.
Παρασκευή 21/2, 21:15
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ερμηνεύτρια των κορυφαίων συνθετών μαζί με τον μοναδικό σολίστ, συνθέτη και ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Φεβρουάριος” του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, εμπνευστές και δημιουργούς του νέου ελληνικού τραγουδιού.
Παρασκευή 21/2, 20:00
Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Λεωφόρος Περικλέους 55

ΠΡΟΒΟΛΗ

Προβολή της ταινίας «Blow Up» στην ARTENS

Η ARTENS παρουσιάζει την αγγλική ταινία του Michelangelo Antonioni, «Blow Up», η οποία προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1966. Πρωτότυπη διασταύρωση του κινηματογράφου του Αντονιόνι με το αγγλικό Free Cinema, το «Blow Up» μιλά για έναν κόσμο πέρα από τις αισθήσεις, έναν κόσμο που μεγεθύνεται, όπως ακριβώς μιλούσε ο Ρολάν Μπαρτ. Πρωταγωνιστούν οι Ντέηβιντ Χέμμινγκς, Βανέσσα Ρεντγκρέηβ, Σάρα Μάϊλς, Τζέην Μπίρκιν και Βερούσκα. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
Παρασκευή 21/2, 22:30
ARTENS, Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων στο 210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Γιατί με αφορά η τέχνη» της Μαρίας Αθανασέσκου

Ο συλλογικός τόμος που επιμελήθηκε η Μαρία Αθανασέκου, με τίτλο «Γιατί με αφορά η τέχνη, οι πολλές διαστάσεις της και πως αξιοποιείται στη ζωή μας» κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις “ἡδυέπεια”. Το βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει μερικές από τις πτυχές και τα πρόσωπα της τέχνης, καθώς και δρόμους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί στη ζωή μας. Απευθύνεται σε όσους την αγαπούν ή θέλουν να τη γνωρίσουν. Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Άγγελος Παπαδόπουλος.
Παρασκευή 21/2, 19:30
Βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Ακαδημίας 32, Αθήνα

ΈΚΘΕΣΗ

«Αστικός Μυστικός Κήπος – Μια ανάγνωση» της Λία Ναλμπαντίδου

Μια φωτογραφική εργασία, ένα τεκμήριο για την ιστορία της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε ως αυτοσχεδιασμός το 2009, κατά τη διάρκεια άσκοπων, πρωινών περιπάτων στην πόλη. Η ενότητα αποτελείται από σύγχρονες φωτογραφίες (2010 -2014) που απεικονίζουν το αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, αλλά και παλιότερες από το οικογενειακό αρχείο της φωτογράφου (1950 – 2008). Εικόνες παλιές και νέες, αρμολογημένες πάνω στα βήματα ενός μεγάλου περιπάτου από το χειμώνα στο καλοκαίρι και από πολύ αργά το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.
Παρασκευή 21/2, 12:00 – 20:00, Σάββατο 22/2, 12:00 – 20:00
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων

Και φέτος τις Απόκριες, ο Δήμος Αθηναίων «ντύνει» ολόκληρη την πόλη με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει και υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου εδώ.
Δείτε εδώ τις δωρεάν καρναβαλικές εκδηλώσεις των υπόλοιπων δήμων της Αττικής.

ΧΟΡΟΣ

Open Hoop Day στο Bios Ρομάντσο

Το Hoop it!, λίγο πριν την έναρξη των νέων, ανοιξιάτικων μαθημάτων hoop dance μοιράζεται την διασκεδαστική εμπειρία του χούλα χουπ με ένα σεμινάριο στο Ρομάντσο. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον κόσμο του hoop dance, να χορέψετε με τον καλύτερο παρτενέρ, το πλαστικό στεφάνι και να γυμναστείτε διασκεδαστικά σε ένα ανοικτό μάθημα για όλους.
Κυριακή 23/2, 17:30
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ ή μέσω email με το ονοματεπώνυμό σας, θέμα OPEN HOOP DAY και αποστολή στο [email protected].

AΓΟΡΑ

The Meet Market, στην Τεχνόπολη

Ήρθε επίσημα η ώρα για το πρώτο Meet Market της χρονιάς, το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το Meet Market είναι έτοιμο για χειμωνιάτικο come back δίνοντας ραντεβού στον γνώριμο και αγαπημένο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, που θα το φιλοξενήσει στις22 και 23 Φεβρουαρίου 2020 στα κτίρια «Μηχανουργείο», «Νέοι Φούρνοι» και «Αποθήκη».
Σάββατο 22/2, Κυριακή 23/2, 12:00 – 22:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b